čtvrtek 31. ledna 2013

Měsíční chvástačka - Leden

Tohle meme pořádá Judit.
Ke konci každého měsíce zveřejním knihy, který jsem za ten měsíc přečetl, ale mohou se zveřejnit knihy, které někdo: koupil, vyhrál, dostal jako dárek, nebo které dostal na zrecenzování.

S koncem ledna tady máme další Měsíční chvástačku tentokrát první v tomto roce a to lednovou. Leden byl pro mě docela štědrý na knížky, protože jich mám vážně hodně na mě. Navázal jsem také spolupráci s Egmontem a s Audiotékou. Audioknihy jsou pro mě nová zkušenost s knihami, ale docela dobrá. Ze začátku měsíce jsem přispíval častěji, pak se začaly psát ve škole čtvrtletky, atd, takže toho bylo méně, ale budu se Vám to snažit vynahradit jak už recenzemi, tak články a možná i nějakou soutěží, to ještě uvidíme. Dneska bylo vysvědčení a já jsem za něj dostal věc, kterou jsem si už dlouho přál a to novou knihovničku, takže se možná dočkáte v únoru konečně i Kouzelné knihovničky, takže uvidíme no. Ale teď už ke knihám za tento měsíc.

Začneme knihou, kterou jsem tento měsíc vyhrál. Ano, konečně se na mě po dlouhé době usmálo štěstí a já vyhrál knihu. Je to kniha Chantal - Život na laně. Rozhodně to je jiná kniha než normálně čtu, ale uvidíme jak se mi bude líbit, nevypadá vůbec špatně. Knihu jsem vyhrál ještě k tomu podepsanou, za což jsem taky velice rád a už se těším až si knihu v budoucnu přečtu. Určitě pak na knihu napíšu na blog recenzi. Jinak knihu vydalo nakladatelství XYZ. Na facebookových stránkách tohoto nakladatelství jsem také knihu vyhrál.

Za dnešní vysvědčení jsem také dostal knihu a to knihu na kterou se moc těším. Je to kniha Tygrova stezka, což je pokračování Tygrova prokletí na které si můžete přečíst recenzi už na blogu. Má nádhernou obálku a už se na ni docela těším, tak uvidíme jaká bude. Knihu vydalo nakladatelství CooBoo.

Když už jsme u toho CooBoo, tak u něj ještě chvilku zůstaneme. Za kredit z Arary a malý příplatek jsem si objednal knihu Milion sluncí, což je pokračování Lodě mezi hvězdami, na které jsme se už dlouho těšil, ale pořád jsem se k tomu nemohl dostat. Už se těším až si knihu konečně přečtu, ale nejdřív musím zmenšit počet recenzních výtisků, takže se budu snažit aby to bylo co nejdřív, protože má kniha velice dobré hodnocení jak na knižních blozích, tak i na Goodreads.


A teď přejdeme k recenzním výtiskům. Tento měsíc mám docela dost recenzních výtisků a to hlavně od Fragmentu. Ještě jednou děkuji moc Fragmentu, Audiotéce, Egmontu a Knižnímu klubu za poskytnutí recenzních výtisků knih. Celkově to je 8 knih a 2 audioknihy. Od Fragmentu jako první knihy jsou Upíří deníky 12 - Fantom a Lovkyně snů 3 - Osudové rozhodnutí, na které už jsou také recenze na blogu. Na Upíří deníky zde a na Lovkyni snů zde.

Další recenzní výtisky od Fragmentu byly dvě knihy od L. J. Smith a to třetí díl Temných vizí a druhý díl Říše temnot. Druhý díl Říše temnot má název Prokleté sestry a třetí díl Temných vizí se nazývá Vášeň. Na obě knihy se docela těším, tak uvidíme jaké to bude. Recenze budou snad co nejdříve.

Poslední kniha od Fragmentu za tento měsíc je z edice Thrillerů s názvem Motýlí křídla, která vypadá vážně dobře a už se na ni těším. Je docela krátká, takže jí budu mít určitě přečtenou během jednoho odpoledne. A pak je tady recenzní výtisk od Knižního klubu, který mi přišel před pár dny a to Robokalypsa. Námět knihy vypadá zajímavě, ukázka taky, tak uvidíme. Podle této knihy se prý chystá točit také film Steven Spielberg, tak uvidíme.


Jako poslední z tištěných knih tady máme knihy od Egmontu. První knihou je kniha Strážci minulosti - Bouře začíná, kterou už mám skoro dočtenou a vážně se mi líbí, takže se o víkendu můžete těšit na recenzi. Druhou knihou je Tak padne náš svět, která je prý taky velice dobrá, tak uvidíme no. Určitě mají ale obě knihy krásné obálky, tak doufám, že Tak padne náš svět bude mít taky skvělý děj tak jak obálku.

A jako poslední to jsou dvě audioknihy od Audiotéky a to Stopařův průvodce galaxií, na kterého je recenze tady. A tou druhou knihou je Tracyho tygr, kterého mám teprve od včerejška, tak uvidíme, ale má jen něco přes dvě hodiny, takže recenze bude do týdne určitě.
 

Tak knih mám tento měsíc vážně hodně, takže určitě už tolik knih tento rok mít nebudu, ale co já vím, třeba jo. A co vy? jaké knihy máte za tento měsíc vy? Pište do komentářů, rád si to přečtu a třeba mě nějaká vaše kniha zaujme.

2 komentáře:

  1. Na pokračovania Naprieč vesmírom sa teším aj ja veľmi! Ináč máš teda čo čítať :D

    OdpovědětVymazat