pondělí 14. ledna 2013

Filmová podoba týdne (25)

Toto meme pořádám já.
V tomto meme půjde o to představit čtenářům i filmové a seriálové podoby knih. Více informací o tom co by měl příspěvek obsahovat se dozvíte zde.

posterNázev filmu: Mortal Instruments: City of Bones
Režie filmu: Harald Zwart
Název knihy: Nástroje smrti: Město z kostí
Autor knihy: Cassandra Clare

Zdánlivě obyčejná patnáctiletá Clary žije se svou matkou Jocelyn, sleduje anime a nejčastěji tráví čas s nejlepším kamarádem Simonem. Její život se nenávratně změní ve chvíli, kdy v nočním klubu potká trojici lovců stínů – bojovníků proti tvorům podsvětí (démonům, upírům a podobně příjemným stvořením). Sourozenecká dvojice Alec a Isabella a charizmatický Jace jsou ale ze setkání s Clary poněkud překvapeni, protože obyčejní smrtelníci lovce ani démony vidět nemohou. Nedlouho po této zkušenosti zmizí Claryina matka a hlavní hrdinka se tak musí s lovci spojit, aby ji našla. Jaká tajemství Jocelyn před svou dcerou skrývala, proč Clary vidí bytosti, které by vidět neměla, a jakou roli v jejím životě bude hrát tajemný Pohár smrti?

Můj názor:
Tak teprve 25. díl tohoto meme a to už někteří mají i 40. díl. Musím se polepši no. Poslední příspěvek jsem přidal na konci listopadu, takže jsme hodně dlouho nic nepřispěl, ale snažím se to napravit a dneska přidávám film Mortal Instruments na motivy knihy od Cassandry Clare. Film půjde do kina za docela dlouho, ale moc se ho na něj těším. Ale protože film ještě není, tak se dnes nebudu moc zabývat jim, ale knihou, kterou jsem už četl a hodně se mi líbila. Na blogu je i recenze. Měla ale hroznou obálku a Mladá Fronta už nechtěla vydat další díly (vydali jen 3), tak se Knižní Klub rozhodl, že sérii vydá znova, ale tentokrát on, takže se letos můžeme už těšit na novou obálku. Rozhodně si knihu přečtěte, bude Vás bavit. A trailer k filmu vypadá taky dobře, tak uvidíme.


Plakáty k filmu:
Poster k filmu 
       Mortal Instruments: City of Bones
       
      
     Poster k filmu 
       Mortal Instruments: City of Bones

Trailer:

Zdroje: -http://www.csfd.cz/

A co vy? Plánujete jít na film do kina? A četli jste knihu? Pište do komentářů :)

3 komentáře:

  1. Knihu miluju, ale ta obálka je otřesná :D A na film se už hrozně těším.

    OdpovědětVymazat
  2. Knihu som nečítala, ale mám v pláne a takisto ani film nemôžem vynechať :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nástroje smrti prostě miluju!! ..a to celou sérii. Na film se už těším delší dobu už jen, aby ho nějak nezprčili. To, že knižní klub rozhodl vydat sérii znova je pro mě dost milé překvapení, konečně to někoho napadlo. Ty obálka je fakt příšerná. :DD

    OdpovědětVymazat