pondělí 28. ledna 2013

Filmová podoba týdne (26)

Toto meme pořádám já.
V tomto meme půjde o to představit čtenářům i filmové a seriálové podoby knih. Více informací o tom co by měl příspěvek obsahovat se dozvíte zde.

posterNázev filmu: Atlas mraků
Režie filmu: Tom Tykwer, Lana Wachowski, Andy Wachowski
Název knihy: Atlas mraků
Autor knihy: David Mitchell

Filmová adaptace románu Davida Mitchella vypráví šest žánrově odlišných příběhů, které se odehrávají v různých časech a na různých místech od začátku 19. století až po postapokalytickou budoucnost. Film zobrazuje myšlenku kontinuální propojenosti našeho bytí a především našich činů napříč časem a prostorem, kde všechno má svoji příčinu i následek, smysl, kde se vrahova duše promění ve velkého hrdinu a kde jediný laskavý skutek v přítomnosti vyvolá revoluci v daleké budoucnosti.

Můj názor: 
Dneska jsem to konečně stihl, takže tady máme další díl Filmové podoby týdne a to 26. Dneska s filmem Atlas mraků. Film jsem sice neviděl, knihu nečetl, ale obojí vypadá velice zajímavě. Na film bych se chtěl podívat co nejdříve, protože trailer vypadá velice dobře a na knihu se chystám a už jí mám zamluvenou k půjčení, takže snad brzy. Když si přečtete o čem film, ale také kniha je, tak Vás určitě zaujme, tak jako mě. Kniha podle počtu stran patří určitě k těm delším knihám, ale to vůbec nevadí, protože když to bude tak dobré, tak čím delší, tím lepší. A šest příběhů v jedné knize bude určitě zajímavé. Film je na internetu zařazen mezi sci-fi, drama, psychologický a mysteriózní film s hodnocením 83% a je to na CSFD hodnoceno jako 223. nejoblíbenější film.

Plakáty k filmu:
 Poster k filmu 
      Atlas mraků
      
     
     Poster k filmu 
      Atlas mraků
      
     
     Poster k filmu 
      Atlas mraků

Trailer:

Zdroje: -http://www.csfd.cz/

A co vy? Viděli jste už film, nebo se teprve chystáte? A četli jste knihu? Pište do komentářů :)

1 komentář:

  1. Kniha i film vypadají opravdu dobře, taky se na to chci kouknout! ;) sestra na tom byla v kině, ale moc se jí to nelíbilo, doufám, že to byl jen její názor...připadalo jí to přehnaný a hodně divný :/ ale tak zkusím to :)) pěkný článek...

    OdpovědětVymazat