úterý 8. ledna 2013

Novinky i s anotacemi, na které se už můžeme těšit

Tak a ještě jeden článek. Zde nebudou jen knihy od Fragmentu, ale budou tu všechny knihy, které mě zaujaly a je k nim i anotace. A je mezi nimi i novinka od Lisy McMann, o které jsem do teď nevěděl, že vyjde po její Lovkyni snů.

Autorka: L. J. Smith
Název: Říše temnot: Černá magie

Anotace:
Sestřenice Thea a Blaise ovládají magii, ale každá toto umění využívá jinak. Divoká Blaise svádí jen tak pro zábavu své spolužáky, aby je pomocí kouzel dováděla téměř k šílenství. Klidnější Thea se hned první den školy zamiluje do obyčejného chlapce a pokouší se ho získat pomocí bílé magie. Obě poruší zákony Říše temnot, a to se neodpouští. Zachrání se dívky pomocí zakázaných kouzel nebo je čarování zničí? Co je Thea ochotná obětovat své lásce k člověku? Třetí díl tajemné série Říše temnot volně navazuje na tituly: Říše temnot – Tajemství upírů a Říše temnot - Prokleté sestry

Autorka: L. J. Smith
Název: Říše temnot: Tajemný anděl
Anotace:
Šestnáctiletou Gillian zachrání před jistou smrtí podivný anděl. Stává se jejím strážcem a s jeho pomocí se dříve nevýrazná dívka stane atraktivní a populární. Vše je perfektní. Alespoň do chvíle, než začne tajemná bytost klást podivné požadavky. Co je zač tento anděl? A co ho přivedlo z onoho světa? Gillian a jejím blízkým hrozí nebezpečí. Jak bytost dostat zpátky tam, odkud přišla? Čtvrtý díl tajemné série Říše temnot volně navazuje na tituly: Tajemství upírů, Prokleté sestry a Černá magie

Autor: neznámý, vydáváno pod jménem L. J. Smith
Název: Upíří deníky: Vzkříšení

Anotace:
Třináctý díl série Upířích deníků. Nový školní rok na univerzitě začíná pro Elenu opravdu skvěle - život se Stefanem je krásnější než kdy dřív, všechny své přátele má kolem sebe a vypadá to, že i Damon se konečně změnil. Když se však začnou z kampusu školy ztrácet studenti, rychle se šíří panika. Všichni včetně Eleny jsou ve velkém nebezpečí. Podaří se jim ochránit jeden druhého? Zlo je všudypřítomné a může zaútočit odkudkoli a na kohokoli...

Autorka: Ulrike Bliefert
Název: Zrádný anděl

Anotace:
Leonie tráví prázdniny společně s rodiči, kamarádkou Maike a malým bratrem. O nejmladšího člena rodiny se má během dovolené postarat místní dívka Sonja, ke které se Maike začne od začátku chovat podezřívavě. Leonie to nechápe a považuje za přehnané. Sonja však něco tají. Jaká je její minulost? Co je vůbec zač ta dívka s tváří anděla? Pokud Leonie neodhalí děsivou pravdu včas, budou všichni ve velkém nebezpečí.

Autorka: Manuela Martini
Název: Výkřik do tmy

Anotace:
Franziska se vrací na místo, kde před rokem zemřel za nevyjasněných okolností její přítel. Všichni jsou přesvědčeni, že vrahem je Franziska, která si z osudného večera vůbec nic nepamatuje. Musí si vzpomenout, odhalit, co se tehdy opravu stalo. Proč jí v tom ale někteří brání? Při hledání pravdy se sama ocitá v nebezpečí... Co když se všechno odehrálo úplně jinak? THRILLERY Z NAKLADATELSTVÍ FRAGMENT

Autorka: Lisa McMann
Název: Prokleté město

Anotace:
Městečko Cryer's Cross je nenápadné místo, kde se nic zvláštního neděje... Až do chvíle, kdy beze stopy zmizí jedna ze studentek místní školy. Kendall Fletcherová ji ani moc neznala. Po dalším zmizení ale začne slyšet hlasy zmizelých studentů. Jde z toho strach. V Cryer's Cross je ukryto dávné tajemství a nad všemi obyvateli se vznáší děsivé prokletí. Podaří se Kendall odhalit pravdu a nezešílet při tom?

Autorka: Alice Moon
Název: Krvavá romance: Spoutání osudem

Anotace:
Sára Dustina vysvobodila a zdá se, že prokletí věčnosti je definitivně zlomeno. Žádné nebezpečí jim už nehrozí. Tak proč oba pociťují, že není všechno v pořádku? Jako by jejich životní energie vystačila vždy jenom pro jednoho z nich a druhý musel trpět. Navíc se kolem nich nepozorovaně svírá kruh nenávisti a pomsty. Jak poznají, komu mohou věřit? Budou spolu někdy opravdu šťastní?

Autor: neznámý, volně zpracováno podle románů L. J. Smith a televizního seriálu
Název: Stefanovy deníky: Úkryt

Anotace:
Po Londýně se šíří zprávy o surových vraždách mladých dívek. Podezření padá na Damona. Společně se Stefanem brzy zjistí, že pomluvy jsou součástí pomsty starého upíra. Jde o trest za smrt mladé upírky Katherine, dávné lásky obou bratrů. Damon a Stefan stojí před sílou a krutostí, na které nestačí. Jejich úkryt už není bezpečný…

Autorka: Gemma Malley
Název: Deklarace smrti

Anotace:
Velká Británie, rok 2140.
Život na Zemi se změnil od základů. Lidská civilizace už není ohrožena smrtelnými nemocemi, na které věda objevila léky. Nesmrtelnost však přináší i možná rizika - největším z nich je přelidnění. Proto byla přijata Deklarace - každý obyvatel může mít jen jedno dítě... Kdo zákony poruší, bude potrestán.
Patnáctiletá Anna se narodila rodičům, kteří měli dvě děti. Nyní je označována za "Přebytečnou". Jaký život ji čeká? Dokáže se vyrovnat se svým osudem vyděděnce?

Autorka: Avery Williamsová
Název: Alchymie věčnosti
Anotace:
Serafina už zažila leccos. Na zemi strávila celých šest set let. Věčný život a bohatství mají ovšem vysokou cenu - životy nevinných lidí. Její přítel Cyrus před stoletími objevil alchymistickou metodu, která umožňuje duším střídat těla. A Seraphina teď už není schopna nést vinu za to, co provádí… Rozhodne se Cyruse opustit, utéct od něj a zemřít. Do cesty se jí však připlete šestnáctiletá Kailey a Sera je zničehonic v životě dívky, o které nic neví, a musí předstírat pravý opak. A její touha zemřít je najednou mnohem menší…

Autorka: Amanda Hockingová
Název: Rozpolcení
Anotace:
Pokračování série Dědička
Obětuje Wendy pravou lásku pro záchranu přátel?
Když Wendy Everlyová objeví pravdu o svém původu, dojde jí, že její život už nikdy nebude takový jako předtím. Stále však přicházejí nová a nová překvapení.
Dozvídá se, že její spojení s Vittrou je velice úzké, užší než si kdy dokázala představit, a že Vittra se nezastaví před ničím, aby ji získala na svou stranu. Pokud Wendy dokáže ovládnout své schopnosti a pokud se provdá za stejně mocného Trylla, jako je ona sama, bude mít moc ochránit Trylly před válkou s Vittrou. To pro ni však znamená, že se musí navždy vzdát Finna, svého milovaného ochránce, a že musí zapomenout i na Lokiho, okouzlujícího markýze z Vittry.
Je rozpolcená mezi svými vlastními touhami a potřebami lidu, mezi láskou a povinností. Wendy se musí rozhodnout, kterou cestou se vydá. Pokud se rozhodne špatně, může ztratit vše a každého, na kom jí záleží, v obou jejích světech.

Jsou to zatím všechny na které jsem v tomto roce narazil a které mě zaujaly. Některé už byly přidány v roce minulém, tak jsme je tady nedával a některé mě nezaujaly nebo neměli anotaci.

3 komentáře:

  1. Prokleté mesto, alchymie a Rozpolcení - moc sa na tieto novinky teším, vyzerajú skvele 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těšíme se na stejné knihy :)) Ale já se těším na všechny z těchto, kromě Krvavé romance no. Tu nehodlám číst ;)

      Vymazat
  2. Mě teda nejvíce zaujala Deklarace smrti. Doufám, že to bude dobrá knížka - vypadá tak.
    Vůbec jsem nevěděla, že Lisa McMann má další knihy!! Ale díky tobě to vím! :) Taky mě to zaujala stejně jako Stefanovy deníky♥ a Říše temnot - ta hlavně kvůli obálkám. A taky jsem ráda, že je další díl Dědičky. První jsem dostala k Vánocům, sice jsem se ještě k přečtení nedostala, ale nesnáším nedokončené série v knihovničce :D :).

    OdpovědětVymazat