pondělí 4. února 2013

Knižní série (1) - Percy Jackson

Tak jsem se rozhodl udělat na blog tento projekt, ve kterém vám pokaždé představím jednu série, trilogii, tetralogii, prostě něco co má víc než jeden díl. V dnešní době velice rozšířených sérií to nebude problém. Ještě jedna věc, tímto projektem jsem se inspiroval u Davida, který to má sice jinak, ale jen aby se vědělo, kdo to vymyslel ;) Tak tedy k dnešnímu prvnímu článku do tohoto projektu.

Percy Jackson jak už asi všichni víte je má nejoblíbenější série a její autor, Rick Riordan zase můj nejoblíbenější autor. Jeho knihy jsou čtivé, zábavné, poučné a i když jsou docela hrubé, tak je máte rychle přečtené. A teď k tomu Percymu osobně. Líbí se mi, že děti s ním mohou vyrůstat tak jako s Harrym Potterem od J. K. Rowlingové. V každém díle je starší, jeho chování se mění s věkem a také napínavost a zápletka knih se stává složitější. Samozřejmě více napínavá a lepší je navazující série Bohové Olympu, kde už mají postavy jestli se nemýlím kolem šestnácti až sedmnácti let. Většinou co jsem viděl recenze se všem Percy líbil. Někomu sice méně než někomu jinému, ale to záleží také na věku. Musí se brát fakt, že to jsou knihy pro děti +11, ale mi se třeba strašně líbili a plný počet hvězdiček si série rozhodně zaslouží. Jinak je také natočen film k prvnímu dílu a jestli se nemýlím, tak tento rok by měl jít do kina i druhý díl a to Moře nestvůr. Takže mé hodnocení série už víte, tak ještě výpis dílů série a recenzí na blogu a nakonec pár obrázků a fotek ;)

1. díl: Percy Jackson - Zloděj blesků
2. díl: Percy Jackson - Moře nestvůr
3. díl: Percy Jackson - Prokletí titánů
4. díl: Percy Jackson - Bitva o labyrint
5. díl: Percy Jackson - Poslední z bohů


Na těchto dvou obrázcích můžete vidět mou sbírku Percyho Jacksona v knihovničce :))
A co vy a Percy Jackson? Jaký máte na něj názor? Četli jste ho, nebo se ho teprve chystáte číst?A co říkáte na takovéto články? Chtěly byste je častěji na blogu? Pište do komentářů :))

6 komentářů:

  1. Ach, Percy, jak já ho miluju! Těch 5 hvězdiček si rozhodně zaslouží, je to můj hrdina č.1!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Percy je náš hrdina, ty to přece víš Em :)) :D

      Vymazat
  2. Od Ricka Riordana som čítala len Kroniky Cartera Kanea. Chcela som aj Percyho, ale potom som to nechala tak. Mám 20 a myslím, že už by to nebolo pre mňa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řeknu ti to tak, možná by tě to i bavilo, ale nesmíš od toho zase moc očekávat, přece jen to je +11 ;)) Ale jinak vážně doporučuji :))

      Vymazat
  3. Já to ještě nečetla sakra :D Ale taky se bojím, že to pro mě bude moc "dětské" i když Narnii mám taky ráda pořád :)

    OdpovědětVymazat
  4. Je pravda, že Percyho řadím do té "lehčí literatury", jak já tento druh knih - kde člověk nemusí moc myslet, všechno je mu naservírování - nazývám. :) Ale to mu samozřejmě neubírá na kvalitě, spíše naopak. Po Percym vždy ráda šáhnu, když mám dočtenou složitější knihu a potřebuji si oddechnout. Například teď se vrhám na Silmarillion a místo toho, abych hned pokračovala knihou Já, Claudius, dám si tam raději Percyho. :) Je úžasné, jak autor zasadil Řecké bohy do dnešního světa, za to ho obdivuji. :) A pravda, Bohové Olympu jsou už promakanější dílo.

    OdpovědětVymazat