neděle 17. února 2013

(RC review) Motýlí křídla

Autorka: Veronika Bicker
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 168
Rok vydání: 2012
Hodnocení obálky: 5/5

Elena se snaží zapomenout na nešťastnou smrt své sestry Laury. Jak přesně zemřela, to nikdo neví. Na stejném místě je o rok později nalezena další mrtvá dívka. Je to opravdu jen náhoda? Co způsobilo dopravní nehodu, při které zahynula Laura? Jaké tajemství v sobě nosí matka, která Elenu nechce spustit z očí? Náhlý zájem staršího pohledného Tristana, přicházející anonymní dopisy a potloukající se zakuklené postavy přimějí Elenu jednat. Bude hledat pravdu na vlastní pěst...

Eleně před rokem zemřela sestra, když nabourala na skútru do stromu. Aspoň se to říká. O rok později je na tom stejném místě nalezena mrtvá dívka. Je to jen náhoda, nebo za tím stojí nějaký vrah? Všichni si jen myslí, že náhoda, ale Eleně začnou chodit anonymní dopisy, že její sestru někdo zabil. Ale kdo? A proč se o ní najednou zajímá Tristan, který je starší než ona a nikdy si jí nevšímal, snad neznal ani její jméno? A zdá se jí, že jí někdo pronásleduje, nebo je to opravdu tak? Elena se bude snažit vyřešit na vlastní pěst jak její sestra vlastně zemřela. Podaří se jí to? To se dozvíte v téhle povedené knize od Veroniky Bicker.

Hlavní hrdinka knihy je Elena, která žije jen se svou matkou, protože její otec pracuje v Africe a její sestra Laura zemřela. Její matka smrt Laury bere hodně těžce a o Elenu se hodně bojí, takže se nemůže moc ani stýkat s kamarády, když matce neřekne s kým jde a kam jde a taky kdy přijde a nesmí se zpozdit. Má kamaráda Tima, který je do ní ale zamilovaný, ale ona o něj nemá zájem. Větší zájem má o Tristana, který se o ní začal najednou moc zajímat. Postavy byly vykresleny pěkně, autorce se povedly a některé jsem si taky oblíbil.

Už podle anotace a obálky kniha zaujala. Thrillery mám docela rád a tenhle se mi obzvlášť líbil. Na to jak je kniha docela tenká, tak obsahuje velký příběh, který se čte vážně dobře, nenudí Vás a otáčíte stránku za stránkou a i za jedno odpoledne knihu přečtete. Jména postav se mi taky líbili, a většinu postav jsem si oblíbil. Je to vážně taková oddychová knížka na jedno deštivé, a nebo jinak pokažené, odpoledne. Obálka je jednoduchá, ale jak se říká v jednoduchosti je krása a tahle obálka je tomu příkladem. Zatím u nás vyšla z téhle edice ještě jedna kniha a to Mrazivé léto, ale v blízké době mají vyjít další dva díly, které si chci určitě tak jak Mrazivé léto přečíst. V originále už vyšlo v této edici thrillerů celkem 27, a pořád přibývají další a série má velký úspěch. Na knihách je zajímavé, že patří do jedné edice thrillerů, ale ne všechny jsou od jedné autorky, ale třeba od jiné. V každou jsou také jiné postavy a úplně jiný příběh, což je určitě dobré. Knížku bych doporučil určitě všem, protože stojí za přečtení, ale hlavně milovníkům takových lehkých thrillerů.


V domě však vládl klid. Buď se lupiči vážně vyznali ve své práci, nebo dvojité dveře do jejího pokoje příliš tlumí zvuk. Zrovna se chtěla spustit zpět na postel, když na střechu dopadl paprsek světla. Elena sebou překvapeně trhla a rychle se odtáhla od okna. Pak se bleskově rozhlédla. Odkud to světlo přichází?

Tímto bych chtěl poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku knihy.
Knihu si můžete zakoupit zde.
Obrázky byly použity ze stránky Google.
Ukázka byla použita z knihy.

2 komentáře:

  1. Vypadá moc zajímavě :) už jen ukázka z knihy mě zaujala. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mňa nejako táto edícia triler nezaujala zatiaľ. Mám doma však Mrazivé leto, tak uvidím, možno ma to zaujme 8)

    OdpovědětVymazat