pondělí 11. února 2013

Filmová podoba týdne (27)


Toto meme pořádám já.
V tomto meme půjde o to představit čtenářům i filmové a seriálové podoby knih. Více informací o tom co by měl příspěvek obsahovat se dozvíte zde.

Poster k filmu 
      Nádherné bytosti
      
     
    Název filmu: Náherné bytosti
Režie filmu: Richard LaGravenese
Název knihy: Kronika prokletých zaklínačů 1: Nádherné bytosti
Autor knihy: Kami Garciová a Margaret Stohlová

Ethan (Alden Ehrenreich) je životní smolař. Po předčasné matčině smrti de facto přišel i o otce, protože ten se utápí v žalu a syn pro něj přestal existovat. Navíc žije v zapadákově jménem Gatlin County, kde je jeden den jako druhý a všechny nesmírně ubíjející. Místo zcela vystihuje Ethanův komentář: „V Gatlinu člověka nečeká žádné překvapení. Je to ta nejpitomější díra. Doteď jsem si to aspoň myslel. Zdá se ale, že jsem se sakra seknul…“ Zásadní změnu optiky prodělá Ethan díky nové spolužačce, krásné a tajemné černovlásce Leně Duchannesové (Alice Englert). Ethana na ní nejvíc fascinuje asi to, že ji zná, protože se mu opakovaně zjevovala ve snech. Lena to v Galtinu nebude mít lehké, protože na každého „cizáka“ se místní dívají skrz prsty. Ale protože je Lena neteř místního podivína Macona Ravenwooda (Jeremy Irons), je nenávist zdejších lidí přímo hmatatelná. Dívka si z nevraživosti domorodců nic nedělá, protože má mnohem větší trápení. Ona i její příbuzní jsou Zaklínači, mocné bytosti s pozoruhodnými schopnostmi. Nad Lenou ale visí temné prokletí a jí zbývá už jen sedmdesát pět dní do chvíle, která rozhodne o jejím osudu: Buď bude dostatečně silná a její moc se přidá na stranu dobra, anebo jí pohltí síly temnoty a ona se stane kněžkou zla jako její matka Sarafine (Emma Thompson). V zoufalé situaci najde pomoc tam, kde by ji asi nečekala. U smrtelníka jménem Ethan, který je ochoten ji hájit, i kdyby měl kvůli tomu položit vlastní život. Může síla lásky odolat mocné magii, které nad nimi oběma krouží?

Můj názor:
Nebojte, nezapomněl jsem, takže dnes 27. příspěvek do Filmové podoby týdne a jestli jste si četli včerejší článek na blogu, určitě jste věděli o kterém filmu to dneska bude a když ne, tak jste se to dozvěděli teď. Ano, dneska to budou Nádherné bytosti, které u nás v knižní podobě vydal Knižní Klub. Knihy bych si chtěl v budoucnu určitě přečíst, i když některým se moc nelíbí, tak uvidíme. Ale teď k filmu, může být dobrý, určitě se na něj podívám, ale rozhodně to není film, na který bych nutně potřeboval jít do kina, ale až bude třeba na DVD, tak se podívám. Rozhodně vypadá zajímavě trailer k filmu, tak jako kniha, tak uvidíme. A teď by měla kniha vyjít také s filmovou obálkou jestli se nemýlím. Film patří do žánrů fantasy a drama. Do kin půjde 14.2., tedy tento čtvrtek.

Plakáty k filmu:
Poster k filmu 
      Nádherné bytosti
      
     
    Poster k filmu 
      Nádherné bytosti
      
     
    Poster k filmu 
      Nádherné bytosti
      
     
    Poster k filmu 
      Nádherné bytosti
      
     
    Poster k filmu 
      Nádherné bytosti
      
     
    Poster k filmu 
      Nádherné bytosti
      
     
    Poster k filmu 
      Nádherné bytosti


Trailer:
Zdroje: -http://www.csfd.cz/

A co vy? Chystáte se na film, nebo Vás moc nezaujal? A četli jste knihu? Pište do komentářů :)

3 komentáře: