pátek 29. června 2012

Knižní Prostřeno (1)

Toto meme vytvořila VeEee. Jde o to vytvořit o víkendu své knižní menu, které bude obsahovat buď tři nebo čtyři chody, záleží jen na vás(nás). 

Pro dnešek jsem si připravil 3 chody, a to:

Předkrm:
Krásní mrtví - Summer
Eden Maguire

Kniha je zajímavá, napínavá a taky trochu nadpřirozená. Kniha není nějak tenká, ale ani nějak hrubá, takže se čte docela rychle, a připadá mi to jako nejlepší díl série, tak si počkáme ještě na Phoenixe, který bude třeba ještě lepší. Myslím si že se hodí na předkrm, protože jako hlavní chod bych jí asi nedal, tam se spíš hodí jiné knihy, ale jako předkrm by splnila i mé očekávání. Myslím si že autorka vytvořila skvělý námět na knihy, a celá série si určitě najde mnoho fanoušků.



Hlavní chod:
Harry Potter - Relikvie smrti
J. K. Rowlingová

Myslím si že z téhle knihy se určitě všichni pořádné nasytíte, protože kniha je hodně obsáhlá, má hodně dobře vymyšlený děj, napínavá (podle mě nejnapínavější díl celé série), a končí jí éra všemi oblíbeného Harryho Pottera, s kterým někteří prožili své dětství, a vyrůstali s ním.





Dezert:
 

Deník úúúplně obyčejného upíra
Tim Collins

Tahle kniha se rozhodně hodí jako sladká tečka na závěr, tedy promiňte trochu krvavá tečka na závěr. Kniha je trochu podobná Deníku malého poseroutky, ale tady jde zase o něco jiného. Kniha se určitě hodí jako oddychová kniha po takovém hlavním chodu jako je HP, a když si chcete odpočinout, tak se k odpočinku úplně hodí. Na letní pohodové čtení rozhodně skvělá kniha, která splnila mé očekávání, a pobavíte se u ní.


Kolika body ohodnotíte tohle menu (1-10)?

10 komentářů:

  1. Hlavné jedlo dobré, predjedlo by som zamenil za dezert - denník je pohodové čítanie, no krásni a mŕtvi sú super séria, akcia, napätie, to by som ako predjedlo nedal - je to príliš zhurta na začiatok :)

    7 bodov :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jediné co jsem z toho četl je Harry Potter, takže jako hlavní jídlo mi naprosto sedí. Krásné mrtvé jsem ještě nečetl a nevím jestli se tomu mám vyhýbat a nebo to slupnout jak malinu. To samé platí u deníku.
    Jak tedy toto menu ohodnotit...nakonec jsem se rozhodl pro 8 bodů.

    OdpovědětVymazat
  3. 9 bodů :) Dezert se mi asi nejvíc líbí. Také si myslím , že je trochu podobný Deníku malého poseroutky ( Myslím tím stylem jak je to napsáno) :) Jinak k tomuhle dílu HP jsem se ještě nedostala a Krásní mrtví mi moc nesedli :// Škoda , protože tenhle nápad je zajímaví a originální :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Harry je skvělý, určitě přečti :)) jinak taky děkuji za body :))

      Vymazat
    2. Teď se chystám na druhý díl :)) Dík za radu teď už se vážně nemůžu dočkat až budu u tohohle dílu :D

      Vymazat
    3. Já si chci celou sérii přečíst znova, tak snad přečtu aspoň nějaký ten díl o prázdninách :))

      Vymazat