pondělí 25. června 2012

Filmová podoba týdne (19)

Toto meme pořádám já.
V tomto meme půjde o to představit čtenářům i filmové a seriálové podoby knih. Více informací o tom co by měl příspěvek obsahovat se dozvíte zde.

posterNázev filmu: 101 dalmatinů
Režie filmu: Stephen Herek
Název knihy: 101 dalmatinů
Autor knihy: Walt Disney


Roger navrhuje počítačové hry. Anita navrhuje luxusní módu v salónu démonické Cruelly De Vil. Bez přičinění svých psů by se ti dva v obrovském Londýně nikdy neseznámili. Naštěstí se Rogerův dalmatin Pongo na první pohled zamiloval do Anitiny dalmatinky Perdy a i když jeho vzplanutí zpočátku přineslo majitelům několik roztomilých nepříjemností (jako například podzimní koupel v jezírku uprostřed parku), všechno se rychle v dobré obrátilo. Zalíbení v sobě totiž našli nejenom dalmatinové, ale i Roger s Anitou. Je po svatbě. Zatímco Anita je teprve těhotná, Perdy už povila hromadu roztomilých štěňátek. Všichni jsou šťastní a film by v tu chvíli mohl skončit, kdyby do děje razantně nevstoupila ďábelsky proradná a zlá Cruellla. Již dávno ztratila zdravý rozum a místo srdce má nejspíš kus chladného mramoru. Od jisté doby je posedlá zvrácenou touhou po kožichu z jemných kůžiček štěňátek dalmatinů. A protože Roger a Anita odmítli nově narozené miláčky prodat, poslala Cruella své dva přihlouplé nohsledy, aby flekaté drobečky unesli přímo z pelíšku. Ďábelská Cruella má nyní už devětadevadesát štěňat a to bohatě stačí na kožich i s vlečkou. Zatímco si hrůzostrašný ras brousí svoje nádobíčko, zasněženou krajinou se mezi venkovským domácím zvířectvem nese zoufalé SOS. Přece nenechají povraždit tak roztomilá štěňátka...

Můj názor: Tentokrát vám přináším 19. příspěvek do mého meme pro který jsem si vybral film 101 dalmatinů na motivy knihy od Walta Disneye. Viděl jsem i kreslenou i hranou verzi a obě se mi moc líbili. Četl jsem taky knížky, protože když jsem byl malý (což ještě jakž takž jsem) tak jsem se díval/dívám na pohádky a seriály od Disney, tak jsem si četl i jejich knížky, které jsou pro mě teď úplně krátké, protože je dvoustránka celá obrázků, a na každé stránce 5 řádků textu, ale i tak je to pro malé děti pěkné. Mou nejoblíbenější postavou je a taky bude Cruella De Vil, i když byla zápornou postavou. Film je z roku 1996, takže není nějak nový, ale je pořád dobrý. Film patří mezi rodinné komedie a hraje asi 103 minut. Na CSFD je film hodnocen 52%, ale myslím si že je to málo, ale i tak se můžete podívat, protože na CSFD jsou filmy hodnoceny i s těmi úplně novými, které jsou o hodně lepší, ale takovou pohádku pro děti bych vám určitě doporučil. A co vy, viděli jste film? A co si o něm myslíte? Pište do komentářů :))


Trailer:

1 komentář: