pátek 29. června 2012

Knižní kreslení



Přichází prázdniny a s nimi i nový projekt, který pořádáme s Emily.L z Knižního koutku! Jak už jste se určitě dočetli z názvu článku, název projektu je Knižní kreslení a je dvoutýdenní (zatím letní projekt, v případě zájmu se z něj může stát i dlouhodobá záležitost). A o co vlastně jde?
Možná jste na zahraničních blozích zahlédli meme, kdy otevřete knihu , kterou momentálně čtete, na libovolné stránce a pak nakreslíte, co se na ní děje. Toto je něco podobného. Do ankety jsme spolu s Em vybrali 5 knih, které podle nás všichni četli a bude se na ně dobře kreslit. Během hlasování budete mít možnost si vybrat knihu na následující dva týdny. Pokud by vám přišlo, že nějaká kniha v anketě chybí, napište ji do komentářů a my ji do hlasování zařadíme.
Nejvíc se zřejmě "vyřádí" lidé alespoň trochu umělecky nadaní, věříme ale, že se nebudou bát a zapojí se i lidé, kteří mají obě ruce levé (jako třeba já). Určitě to bude skvělé, podívat se, jak vidí scénu několik rozličných lidí.
Fantazii se meze nekladou, kreslete tak, jak je vám libo - tužkou, propiskou, pastelkami, temperami, pastely... vším možným i nemožným, čím se kreslit dá. Je také jen na vás, jestli budete kreslit realisticky či velmi oblíbeným stylem anime.
A nakonec - co za to? Některé možná zklameme, protože tento projekt není soutěží, tudíž odměnou bude jen dobrý pocit a také možnost se zviditelnit - všechny výtvory budou zveřejněny ve speciální galerii u nás na blozích. 


A jaké knihy jsme to nakonec vybrali?To se dozvíte v anketě, ve která máte dva dny na hlasování kterou knihu chcete kreslit, a kniha která bude mít největší počet hlasů vyhrála, a na námi určenou stranu z knihy budete mít 14 dní na nakreslení obrázků. Po konci první knihy uděláme galerii, a jestli se vás zúčastní dost, tak by jsme udělali další kolo, ale podle toho jestli by jste chtěli. Snad se vám bude náš projekt líbit, a zúčastníte se ho. Teď už jaké knihy jsme vybrali.

1. Hunger Games 2 - Vražedná pomsta
2. Harry Potter a vězeň z Azkabanu
3. Divergence
4. Percy Jackson - Zloděj blesků
5. Odkaz Dračích jezdců - Eragon


Anketu najdete od této chvíle v menu na blogu, tak hlasujte, hlasujte, není na to moc času.



6 komentářů:

  1. To zní dost pěkně, je to fajn nápad. Pokud mi to vyjde časově tak bych se zapojil. Rozhodně se budu těšit i na výtvory ostatních.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jo...čtu a docela dost...ale ani jednu z knížek sem nečetla takže se nějak nemůžu zapojit...co třeba sem nacpat i nějakou upířinu? ty taky dost letí krom těch hunger games -.- třeba oliver nocturno, upíří deníky,upíří slasti apod

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. teď už to tam nejde přidat do ankety, ale tak jestli bude další kolo, tak tam hodíme třeba Stmívání, nebo něco takového :))

      Vymazat
    2. ta paní co to napsala neumí psát....tolik upířin a ty zmíníš stmívání...boží -.-

      Vymazat
  3. Vypadá to moooc hezky. Hrozně ráda bych se zapojila a kreslení miluju, ale čtrnáct dní tu teď nebudu, protože jedu na tábor, takže asi mám smůlu. Třeba bude i nějaké to další kolo ;). Hodně zdaru při kreslení :D

    OdpovědětVymazat
  4. To je zajímavý projekt :-D. Vypadá to hodně dobře :D.

    OdpovědětVymazat