pondělí 11. června 2012

Filmová podoba týdne (17)

Toto meme pořádám já.
V tomto meme půjde o to představit čtenářům i filmové a seriálové podoby knih. Více informací o tom co by měl příspěvek obsahovat se dozvíte zde.

posterNázev filmu: Šifra mistra Leonarda
Režie filmu: Ron Howard
Název knihy: Šifra mistra Leonarda
Autor knihy: Dan Brown

V Paříži byl zavražděn hlavní správce Louvru, Jacques Sauniére. Ještě než zemřel, tak kolem sebe stačil naznačit spoustu symboů a šifer. Na místo vraždy si policejní kapitán Bezu Fache povolává newyorského univerzitního profesora a uznávaného symbologa Roberta Langdona, který byl momentálně na přednáškovém turné v Paříži. Ten naznačuje Fachemu, co všechno mohou symboly znamenat. Za chvíli dorazí na místo činu i Sophie Neveuová, která, pro změnu, pracuje na pařížském dešifrovacím oddělení. Oba si začínají uvědomovat, že je k sobě nepřihrála pouze shoda náhod, ale že Jacques Sauniére chce předat nějaké poselství. Začíná zběsilá honba, ve které se Robert se Sophií stávají zároveň hledači legendárního Svatého grálu a sami jsou kořistí pro policejního kapitána a ještě někoho. Tajemnějšího a mocnějšího, někoho, ze kterého má i samotný Vatikán husí kůži.

Můj názor: Tentokrát vám přináším 17. příspěvek do mého meme pro který jsem si vybral film Šifra mistra Leonarda na motivy knihy od Dana Browna.  Na film jsem se podíval po doporučení našeho učitele Dějepisu, který říkal že film je dobrý, ale kniha je ještě lepší že jí četl. Film jsem viděl už strašně dávno, takže jsem byl rád že jsem se na něj znova podíval, a vůbec mě nezklamal. Byl hodně dobře zpracovaný, a určitě si chci přečíst i knihu. Už jsem četl i nějaké knihy o Pátrání po Šifře mistra Leonarda a taky byly zajímavé. Ve filmu byl dobře i vybrál představitel hlavního hrdiny. Na film se určitě podívejte, protože stojí za to.  Na CSFD je film hodnocen 66%, ale já bych ho hodnotil tak na 88%. A co vy, viděli jste film? A co si o něm myslíte? Pište do komentářů :)) Omlouvám se že je to dnes kratší příspěvek, ale vůbec dneska nestíhám.

Trailer:


Zdroje: -http://www.csfd.cz/

2 komentáře:

  1. Není samozřejmostí, aby film na motivy nějaké knihy byl vždycky opravdu dobrý a tohle je právě ten vzácný příklad, kdy film i kniha opravdu stojí za to. Ale stejně si myslím, že kniha je o maličko lepší. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Film je fajn, to určitě ano, ale jsem ráda, že jsem si nejdříve přečetla knihu a až pak jsem se na film podívala. Pro mě je kniha o kousek lepší než film, jelikož ve filmu byla některá fakta pozměněná, která se mně v knize líbila více. :)

    OdpovědětVymazat