úterý 6. března 2012

(RC review) Stefanovy deníky - Prokletí

Největší obrázek výrobku Upíří deníky – Stefanovy deníky: ProkletíAutor: L.J.Smith
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 224
Rok vydání: 2012
Díl: třetí

Hodnocení obálky: 5/5
Hodnocení knížky: 3,5/5

Propadli jste zcela Upířím deníkům? Zajímá vás, jaké události předcházely jejich ději? Pak si určitě nenechte ujít další napínavou upíří sérii, ve které vás opět čeká velká dávka napětí, tajemna a romantiky. Stefan opustil New Orleans a odjel do New Yorku. Slíbil si, že se už nikdy nebude živit lidskou krví, a začal být znovu šťastný. Když už si ale myslí, že konečně opustil svou minulost, zjistí, že před bratrem nikdy nemůže uniknout. Damon má pro oba upíří bratry velké plány, ať se to Stefanovi líbí, nebo ne…




Poté co Stefan opustil New Orelans kde mu Damon zabil přítelkyni, se vydává vlakem do New Yorku, který je pro něj velkým městem, a nikdo ho tam nezná. Když na lovu potká dívku jménem Bridget která už umírá, rozhodne se že překoná svou vůli a zachrání ji před jistou smrtí. Když se pak dozví že její otec je bohatý obchodník, a chce se mu nějak odvděčit, příjme jeho nabídku aby pár dní zůstal. To ale nevěděl že v rodině je taky Damon, který se vydává za italského hraběte. Stefan bude muset čelit různým nástrahám, a bojovat o životy různých lidí, ale taky o svůj.

Hlavní postavou je Stefan, který se od prvního dílu dost změnil. Předtím byl ten zlý, který toužil jen po lidské krvi, a nevadilo mu zabíjet, ale teď se své Síly snaží ovládat a živí se jen zvířecí krví. Zato Damon mu chce teď oplatit to že mu zkazil Stefan život, a poradil mu že se má nechat proměnit v upíra. Ale bratři se zase setkají, a Stefan bude muset Damonovi pomáhat, aby Damon nikoho nezabil.



Celá série je na motivy seriálu The Vampire Diaries, který je velmi oblíbený jak v zahraničí, tak i u nás, a česky by jsme se ho měly dočkat v první polovině tohoto roku. Série je možná lepší než Upíří deníky, ale očekával jsem od ní víc. Tento díl byl možná o trošku lepší než předchozí, ale četl jsem lepší knížky než tuto. První polovina knihy nebyla moc dobrodružná ani moc napínavá, zato v druhé polovině se to obrátilo, a začalo mě to bavit. V tomto díle jsem se potkaly s jednou osobou z minulého dílu. Doslechly jsme se také něco o Klausovi. Zvykl jsem si také už na český překlad Stefanových deníků, u kterých mě štve hlavně překlad slova sporýš, který přeložili jako rozrazil, ale to nejsem asi jediný komu to vadí. Dlouho jsem uvažoval kolika hvězdičkami knihu ohodnotím, a nakonec jsem se rozhodl pro 3 a půl hvězdičky, i když byl tento díl lepší než ty minulé. A i když knihu hodnotím takhle, tak se celkem těším na další díl.

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku. 
Knihu si můžete koupit zde.

Obrázky ze stránky 
https://www.google.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat