pondělí 22. dubna 2013

Filmová podoba týdne (30)


Toto meme pořádám já.
V tomto meme půjde o to představit čtenářům i filmové a seriálové podoby knih. Více informací o tom co by měl příspěvek obsahovat se dozvíte zde.

posterNázev filmu: Hostitel
Režie filmu: Andrew Niccol
Název knihy: Hostitel
Autor knihy: Stephanie Meyer

Po úspěšné invazi teď Zemi kontrolují neviditelní mimozemšťané. Takzvané Duše přebírají kontrolu nad myslí člověka, používají jeho tělo a zdánlivě beze změny žijí jejich životy. Každý člověk se stane pro Duši pouhou schránkou a hostitelem. Hlavní hrdinkou filmu je Melanie, mladá dívka, která patří mezi zbývající „divoké“ lidi a která se bezhlavě zamiluje do kluka jménem Jared. Byla by to celkem obyčejná lovestory, ale po jedné z honiček je Melanie zajata a její tělo si bere Duše jménem Poutnice. Poutnice je překvapena a zavalena hotovou tsunami vzpomínek a silných emocí, jimž vévodí láska. Stane se to, na co nejsou Duše příliš zvyklé. Melanie se odmítá své mysli a svého těla vzdát. Poutnice chtěla původně ze vzpomínek odhalit úkryt zbývajících lidí, houževnatá Melanie ji v nich ale ukáže sílu lásky. Mimozemská Duše sama této síle nečekaně podlehne a v překvapivém spojenectví se pak vydají hledat Jareda, kterého obě milují. Stejně odhodlaná jako Melanie je ovšem i Duše jménem Hledačka s jediným úkolem – dopadení všech přeživších a ochrana nové rasy.

Můj názor:
Po čtrnácti dnech přidávám další Filmovou podobu týdne, tentokrát 30. v pořadí. Dlouho mi trvalo, než jsem vybral film pro dnešní článek, ale pak mě napadl jeden, který už asi většina z Vás viděla, ale někteří podle mě ne. Jedná se o film Hostitel na motivy knihy od Stephanie Meyer, která je autorkou Twilight ságy. Musím říct, že jsem film ještě neviděl a knihu ještě nečetl, ale chystám se na obojí. Film si někteří chválí, někteří zase ne, ale já doufám, že se mi bude líbit. A kniha je velice oblíbená, tak uvidíme. Kniha má sice trochu víc stránek, ale tak co, jestli stojí za to, tak je takový počet stránek skvělý. Film má na CSFD hodnocení 67%, což není zase moc, ale je to nadprůměr, tak uvidíme.

Plakáty k filmu:
Poster k filmu 
      Hostitel
      
     
      Poster k filmu 
      Hostitel


Trailer:


Zdroje: -http://www.csfd.cz/

A co vy? Chystáte se na film, nebo Vás moc nezaujal? A četli jste knihu? Pište do komentářů :)

4 komentáře:

  1. Knihu som prečítala nedávno, na film som bola minulú stredu a MILUJEM ho!! Jasné, že kniha bola lepšia (skoro, ako vždy), ale aj film sa podľa mňa veľmi vydaril, a keby sa ešte premieta, idem naň ešte aspoň raz :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kamošky vychválili film do nebies, takže určite si ho pozriem 8) Knihu čítať plánujem...

    OdpovědětVymazat
  3. Kniha úplně skvělá a na film bych hrozně ráda zašla do kina, ale uvidím podle času :) Knihu doporučuji, stojí za to!

    OdpovědětVymazat
  4. Knížka je naprosto úžasná.. Podle mě čtivá, i když humoru tam člověk moc nenajde...
    Jen toho filmu se dost bojím... Co jsem zatím viděla, tak obsazení vůbec neodpovídá mým představám...

    OdpovědětVymazat