pondělí 29. dubna 2013

Autorské šílenství (5)


Projekt pořádaný blogem Wolf Draven's Dream Bookshelves, který je inspirován projektem Nakladatelský maraton. Jde o to, představit vám autora, od kterého mám doma dvě a více knih. Není to nějak určený projekt, do kterého se musí přispívat pravidelně každý týden, tak nevím, kdy budete moct čekat další článek, ale snad brzy.

Dneska jsem vybral autorku, od které mají někteří čtenáři knihy rádi, jiní je zase nesnášejí. Autorku, jenž napsala knižní série, podle kterých byl natočeny i seriály. Autorku, která píše hlavně o upírech, čarodějích či čarodějnicích, nadpřirozených schopnostech, liškodlacích, vlkodlacích a dal dále. Asi jak už jste všichni poznali, jedná se o L. J. Smith.
 

Tak tady se jedná o autorku od které mám doma nejvíce knížek ze všech a to celkem 16 co napsala ona (1 díl Tajného kruhu, 10 dílů Upířích deníků, 3 díly Temných vizí a 2 díly Říše temnot) a pak 6 knih, které už ona nenapsala, ale jsou vydávány pod jejím jménem (Upíří deníky 11 + 12 a Stefanovy deníky 1-4), ale pak jsem fotil na ostatní fotky jen ty knihy, které ona doopravdy napsala, takže těch 16. Na většinu jejich knih recenze na blogu jsou, ale na některé první díly Upířích deníků recenze nejsou. Chtěl jsem je už dávno napsat, ale nepamatuji si přesně už děj, takže jestli budu pak psát recenze, tak až si dám re-reading. Nejnovější knihou od této autorky co jsem četl je Tajný kruh - Zasvěcení, na kterou jsem včera zveřejnil recenzi a kniha se mi líbila. V květnu se možná pustím do druhého dílu, který ještě nemám doma. Vím, že autorka není moc oblíbená, ale mi autorka nevadí a většina jejich knih se mi líbí, takže asi tak.

A co vy? Četli jsi některou za autorčiných knih? Nebo se chystáte číst? Piště do komentářů ;)

2 komentáře:

  1. Ja mám prvých desať VD,Temné vízie 1-3 a čoskoro budem mať hádam aj Ríša temnôt 1-3

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, to je slušná sbírka :-)
    Já zatím nečetla ani jednu z nich, tak třeba někdy.. :-)

    OdpovědětVymazat