středa 17. října 2012

(RC review) Nadpozemská

Autorka: Cynthia Hand
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 360
Díl: první
Rok vydání: 2012
Hodnocení obálky: 5/5

Zjistit, že jste částečně anděl, není zrovna běžná rutina ani procházka růžovým sadem, zvlášť když víte, že máte naplnit na Zemi poslání, že máte úkol, který byl svěřen jedině a právě vám, ale nikdo vám neřekne, jaký ten úkol přesně je. Nicméně Clara, hlavní hrdinka trilogie Nadpozemská, se s tím statečně pere. Dokonce se snaží zjistit, kdo je ten pohledný kluk, kterého vídá ve svých snech a který zjevně nějak patří k jejímu poslání. Má ho zachránit? Je tohle smyslem jejího života?




Clara nemá tak lehký život jako normální člověk, je totiž anděl. Kvůli jejímu poslání, které se jí poslední dobou zjevuje se musí přestěhovat. Pryč od své školy, svých kamarádů, a všeho, co za těch šestnáct let měla. Ale nevadí jí to, hned na začátku se seznámí s holkou, která se stane její nejlepší kamarádkou, potká kluka, kterého má ve svém poslání zachránit, ale nebude z toho nakonec přece jen něco víc? Je někdo z jejich školy také anděl, tak jako Clary, její matka a její bratr? A dokáže splnit poslání, nebo se to nějak zvrtne? To vše a mnohem víc se dozvíte v téhle nadpozemské knize od Cynthie Handové.

Hlavní hrdinkou příběhu je Clara, která je Quartarius, tedy má v sobě čtvrtinu andělské krve. Žije se svou matkou, která je Dimidius, a bratrem Jeffreyem, který je také Quartarius. Jako postavu jsem si ji docela oblíbil. Druhou důležitou postavou v příběhu je Christian, kluk z Claryina poslání, kterého má chránit tělem i duší. Ale nebude to nakonec naopak? Postavy byly vykresleny skvěle, neměl jsem s nimi žádný problém, do děje zapadly, prostě bod navíc pro autorku.

Na tuto knihu jsem se těšil, a nezklamala. Zaujala mě podle anotace, která je velice zajímavá. Obálka se mi líbí strašně moc, a ve verzi "naživo" vypadá ještě stokrát líp než na počítači. Líbilo se mi také to, že autorka dala do knihy i pár pojmů z andělského svět, které byly takovým skvělým doplňkem v knize. Sice je docela těžké si zapamatovat, co co znamená, ale po přečtení knihy to pro mě nic těžkého není. Dějově byla kniha také skvělá, autorka si s tím vyhrála. Je to další kniha s andělskou tématikou, takže má druhá kniha, kterou jsem o andělech četl, a musím říct, že mě bavila o hodně více než Unika. Kniha se četla úplně skvěle, až jsem se divil, jak rychle jsem ji přečetl od začátku četby. Myslím si, že kniha bude mít v prodejnosti veliký úspěch, protože vážně stojí za to, a rozhodně vám jí doporučuji. Určitě si chci přečíst pokračování, které bude snad stejně dobré jak tato kniha. Nebojím se jí vůbec přidat mezi nejlepší knihy co jsem tento rok četl, je jich tam už sice hodně, ale ani na tuhle se nesmí zapomenout. Dohromady by měly být 3 díly. Knihu bych zařadil do žánru fantasy knih s andělskou tématikou.
O patnáct minut později stojím v místě, kde mají adepti lyžařského umění čekat na instruktory. Kolem se to hemží malými, uječenými dětmi v helmách a brýlích. Připadám si úplně mimo, jako astronaut, který se chystá poprvé vkročit na cizí planetu.

Tímto bych chtěl poděkovat Martinus.cz za poskytnutí recenzního výtisku knihy.
Obrázky byly použity ze stránky Google.
Ukázka byla použita z knihy.

7 komentářů:

  1. aj mne sa neuveriteľne páčila 8)
    bola veľmi skvele spracovaná a hneď ma vtiahla 8)

    OdpovědětVymazat
  2. knížku jsem ještě nečetla, ale už ji mám objednanou a moc se na ní těším :))

    OdpovědětVymazat
  3. Ačkoli knihu neskutečně vychvaluješ, nějak se mi do ní nechce... No, uvidíme.

    OdpovědětVymazat
  4. Ke knize jsem se KONEČNĚ dostala a musim říct, že s tebou NAPROSTO souhlasim! =D Knížka byla úžasná a fakt se těšim na pokračování. Hlavně jsem zvědavá, jak to udělá autorka po tom pitomě uříznutym konci. To je na pytel, takhle nás napnout a pak nic! =D
    Ale jo, rozhodně mi to přišlo lepší než třeba Zář nebo tak něco (nojo, CooBoo prostě vede! =D), ale i ta byla dobrá.
    Nicméně Nadpozemská byla opravdu BOŽÍ a tvoje hodnocení jenom schvaluju! ^^

    OdpovědětVymazat
  5. Na tuto knížku jsem velice zvědavá a po tvé recenzi se na ni těším ještě víc :). Doufám, že se k ní brzo dostanu :D

    OdpovědětVymazat
  6. kdybych vám měla říct jaká ta knížka byla....
    to bych se nejspíš upsala jedním slovem byla úžasná a hodlám jí přečíst ještě jednou :D
    nejvíc se mi líbí kapitola Anděl,těší mne :D vážně úžasná,každý říká že je to první díl a tak se těším i na ten druhý :D

    OdpovědětVymazat
  7. skvělá kniha, četla se jedním dechem :)

    OdpovědětVymazat