pondělí 7. května 2012

Filmová podoba týdne (13)

Toto meme pořádám já.
V tomto meme půjde o to představit čtenářům i filmové a seriálové podoby knih. Více informací o tom co by měl příspěvek obsahovat se dozvíte zde.

posterNázev filmu: Hugo a jeho velký objev (Hugo)
Režie filmu: Martin Scorsese
Název knihy: Hugo a jeho velký objev
Autor knihy: Brian Selznick

Hugo Cabret (Asa Butterfield) je neobyčejný kluk, který po otcově smrti žije na pařížském vlakovém nádraží u strýce alkoholika, jenž tu pracuje jako seřizovač nádražních hodin. Po tátovi Hugo zdědil vynalézavost a robota s klíčovou dírkou ve tvaru srdce, který možná ožije, pokud se do ní vloží ten správný klíč, a předá chlapci otcův vzkaz. Alespoň v to doufá. Neutišitelná zvědavost přivede Huga k nerudnému prodavači mechanických hraček (Ben Kingsley) a od něj i k jeho chráněnce (Chloe Grace Moretz), která, ač je to neuvěřitelné, drží v rukou klíč k rozluštění Hugovy životní záhady. Jak k němu přišla? Jaké tajemství skrývá její adoptivní prarodič, že o něm nesmí nikdo mluvit? Skrývá robot skutečně otcův vzkaz? A dokáže Hugo na všechny tyhle otázky odpovědět dřív, než ho dostihne ruka zákona v podobě přísného nádražního hlídače (Sacha Baron Cohen) a pošle ho do sirotčince?

Můj názor: Dnes už tu máme 13. příspěvek, pro který jsem si vybral film Hugo a jeho velký objev. O filmu jsem věděl už delší dobu, ale nějak moc mě to nelákalo. Nakonec jsem se na to rozhodl podívat, a rozhodně to stálo za to. Neříkám že to je nejlepší film, ale hodně se mi líbil. Třeba v minulém příspěvku jsem měl film Koupili jsme zoo a ten se mi líbil víc než Hugo. Kniha vyšla v nakladatelství Mladá Fronta, má 224 stran textu a 320 stran příloh. Knihu si v budoucnu možná přečtu. Film byl docela zajímavý, a líbilo se mi že v ní byl i robot. Film je na CSFD hodnocen 77%, což je dost. Nevím co víc k filmu říct, jen asi to že mu máte dát šanci jestli jste ho ještě neviděli.

Trailer:


Zdroje: -http://www.csfd.cz/

1 komentář:

  1. Viděla jsem a film byl po vizuální stránce perfektní, ale obsah mě zas až tak nezaujal - asi málo děje.

    OdpovědětVymazat