pondělí 6. února 2012

(RC review) Percy Jackson - Prokletí titánů

Největší obrázek výrobku Percy Jackson – Prokletí TitánůAutor: Rick Riordan
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 336

Rok vydání: 2010
Díl: třetí

Hodnocení obálky: 5/5
Hodnocení knížky: 5/5


Anotace: Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidonovi, už víš... Že patřím do Tábora polokrevných, už taky víš... Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis? Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokletí, kterým by se naplnilo proroctví Orákula? Jsem Percy Jackson a vydávám se se svými přáteli z Tábora polokrevných na další výpravu do mytologického světa. Vezmeme tě s sebou, chceš?


Snažil jsem se aby recenze moc neobsahovala spoilery.

Fef480fa470711e19e4a12313813ffc0_7_large
Percy, Annabeth a Thalia se vydávají za Groverem na vojenskou školu, na které naše Grover dva polokrevné. Jsou jimi sourozenci di Angelovi, které ale na škole hlídá zlá Mantichora, kterou jim pomohly zabít Lovkyně, které vedla bohyně Artemis. Bohyně Artemis se vydala sama na výpravu zabít neznámou nestvůru. A Annabeth zmizela. Ostatní Lovkyně se vydávají s pomocí boha Apollona jeho slunečním vozem do tábora polokrevných. Thalia a Grover se vydávají na výpravu se dvěmi Lovkyněmi, ale Percy jde tajně s nimi. Tím začíná další dobrodružství. A nejen jedno.
  
Annabeth ChaseováThalia je dcera Diova, kterou probudilo zlaté rouno, které mělo uzdravit její strom, ale ono jí celou probudilo k životu a místo stromu je z ní zase polobůh. Ze začátku byla dost namyšlená, ale potom už byla normální. I když někdy vypadalo že se přidá na stranu zla, a bude chtít zabít Percyho, tak zůstala na straně dobra. Další postava je Nico di Angelo, který má strach o svou starší sestu, a chce aby jí Percy ochránil. A Bianca di Angelo má zase starosti o svého bratra, ale přidá se k Lovkyním, aby věděla jaké to je se o nikoho nestarat, a poznala jaká všelijaká dobrodružství může zažít.
Grower Underwood

Celá série mě vždycky překvapí tím, že každý díl je čím dál tím víc
 zajímavější a dobrodružnější. V této knize jsme prožívali dobrodružství jak s hrdiny, tak s bohy. Hodně mě překvapil bůh Apollón, ale také Dionýsos. Percy je čím dál tím odvážnější, a za výpravou  se vydá i bez povolení. Kniha byla trochu tlužcí než předchozí díl, ale četla se poměrně rychle, hlavně asi kvůli velikosti písmen. V tomto díle jsou zas mytologické postavy, také zde vystupuje více bohů a mají více prostoru než minulých dílech, ale také se setkáme osobně s nějakým Titánem. Knize nejde asi nic vytknout, a proto jí dávám zase zasloužených 5 hvězdiček.

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete koupit zde.



Obrázky ze stránky http://www.percy-jackson.cz/ a we♥it.




3 komentáře:

  1. Já jsem viděla jenom film a ten se mi hodně líbil :) Ale mrzí mě, že netočí jeho další díly :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli se ti líbil film, tak knížka se ti bude určitě taky líbit :)

      Vymazat
  2. Tak na tuhle knihu už se hrozně těším!

    OdpovědětVymazat