pondělí 27. února 2012

Virus (recenze)

Autor: Kathy Reichs
Nakladatelství: BB art
Počet stran: 280

Rok vydání: 2011
Hodnocení obálky: 5/5
Hodnocení knížky: 4/5

Anotace: Ve výzkumném ústavu se dějí divné a nebezpečné věci…

Čtrnáctiletá Tory Brennanová měla odjakživa smysl pro dobrodružství; konec konců je přece neteří slavné soudní antropoložky Temperance Brennanové. Nyní se však stěhuje doprostřed pustiny – na ostrov Morris v Jižní Karolíně, k otci, jehož nikdy nepoznala. A zvyknout si na docela nový život není snadné.
Seznamuje se se skupinkou místních dětí, které s ní sdílejí zápal pro vědu, a svůj volný čas tráví zkoumáním zastrčených zákoutí mokřiny kolem ostrova Loggerhead. Jenomže ve výzkumném ústavu na Loggerheadu se dějí divné a nebezpečné věci.
Dětem se podaří z místní utajené laboratoře zachránit štěně vlčáka, ale nakazí se přitom vzácným kmenem psího parvoviru, který jim pozmění DNA – navždycky.
Díky zbystřeným smyslům a rychlejším reflexům se jim možná podaří vyřešit případ dávné vraždy… tedy pokud zůstanou naživu dost dlouho, aby zachytily pach vraha.
Naštěstí teď už jsou mnohem víc než přátelé. Jsou smečka. Jsou viráti.


Snažil jsem se aby recenze moc neobsahovala spoilery.


Tory žije na ostrově Moriss se svým otcem. Žije docela obyčejný život až do jednoho dne, kdy se vydá se svými kamarády na kousek vzdálený ostrov Loggerhead, kde zachrání malého vlčáka, změní se jim DNA, a naleznou dávno ztracený případ jedné dívky, která byly zabita před 40 lety. Tím začíná jejich velmi zajímavé dobrodružství, při kterém může přijít někdo i o život.


Hlavní postavou je Tory Brennanová, které zemřela matka, a musela se přestěhovat na ostrov v Jižní Karolíně ke svému otci, kterého nikdy neviděla. Na ostrově si najde 3 kamarády a to Bena, Sheltona a Hiema. Společně mají svoji partu, kteří mají svůj bunkr a mají zájem o vědu. Tory by chtěla doma svého vlastního psa, ale nemůže ho mít.


Kniha byla velmi zajímavá, napínavá a dobrodružná. Od příběhu jsem se nemohl odtrhnout, a musel jsem číst pořád dál a dál. O této spisovatelce jsem slyšel poprvé, a ani jsem nevěděl že píše knihy o Temperance ze Sběratelů kostí, které občas sleduji. Kniha měla zajímavý námět, a některé postavy mě hodně překvapily, a ani bych do nich neřekl že budou patřit k těm zlým. Knize dávám 4 hvězdičky, a to hlavně proto, kdyby vyšel další díl, abych ho mohl ohodnotit třeba plným počtem hvězdiček. Knihu určitě doporučuji všem, které baví detektivní příběhy a romány.

2 komentáře:

  1. Tak.. čím začít :)
    Kathy Reichsmám moc ráda.. mrzí mě, že jsem nestihla ještě přečíst všechny knihy... ale doufám, že to napravím.
    Jinak pěkná recenze :) přesně takové mam ráda - jasné, stručné, zajímavé

    OdpovědětVymazat