čtvrtek 30. května 2013

Kdo přežije: Samoa - seriálová minirecenze


V pondělí jsem dokoukal další sérii Survivora (Kdo přežije), tentokrát 19. sérii, která nesla název Survivor: Samoa. Byla to celkově mé třetí série, kterou jsem viděl celou a taky první série, kterou jsem viděl anglicky s titulky. Podle mě se jednalo o nejlepší sérii, co jsem zatím viděl a už teď se dívám anglicky na 17. sérii, která nese název Gabon.

V Samoe byly dva kmeny. První kmen, žlutý, se jmenoval Foa Foa a v něm jsem si nejvíc oblíbil Rusella H. a Micka a z jejich kmene jsem jim nejvíc fandil. Druhý kmen, červený, měl název Galu a v něm jsem nejvíce fandil Brettovi, ale to asi až nějak od 11. nebo 12. dílu, protože do té doby nebylo o něm skoro ani vědět, do té doby než nezačal vyhrávat imunity. Po sloučení zbylých hráčů Foa Foa a Galu nesli společný název Aiga a byli modrý kmen.

V této sérii se hned jak přijeli všichni společně na ostrov Upolu museli rozhodnout, koho si v kmenu zvolí za vůdce i když se ani neznali. Nakonec vůdce kmene Foa Foa byl zvolen Mick a vůdce kmene Galu byl Rusell S. V této řadě bylo taky hodně nečekaných vyloučení, objevení tajných imunit bez nápověd, taktik, ale i manipulací s lidmi a slibování všem, jak dojdou s nejmenovanou osobou až do finálové dvojky. V této sérii nebyl exile island a vůbec to nevadilo.

 Tak jak už jsem psal, nejvíc jsem si oblíbil z celé série postavy Rusella H., Micka a Bretta, protože každý hrál nějakou tu hru. Samozřejmě jsem si oblíbil i Shambo, protože i když byla v kmeni Galu, měla víc radši kmen Foa Foa a pomáhala jim i pak. Největší hráč hry byl ale stoprocentně Rusell H., který tu sérii udělal zajímavou a vtipnou. Tady šlo aspoň vidět, že šel do Kdo přežije hrát a chtít vyhrát za každou cenu. A jak jsem psal už u Bretta, o tom většina ani nevěděla, dokud nezačal vyhrávat individuální imunity.

Tak jako to bude asi pokaždé, nejvíc se mi líbily poslední díly, protože jsou vždy napínavé a zajímavé, koho se ostatní rozhodnou vyloučit a když jim třeba jejich plán nevyjde. A jako už u předchozích dvou sérií, nejlepší díl byl úplně poslední, kdy se všichni setkají a říkají si své názory a celkově spolu všichni hráči s Jeffem diskutují a někdy se i hádají nebo smějí. A málem bych zapomněl taky na to, že dva soutěžící museli soutěž opustit ze zdravotních důvodů, z toho u jednoho to bylo hodně vážné. A pak tady byla i jedna osoba, která byla úplně poprvé za celou dobu vysílání (hlásili to tam), VYLOUČENA ze hry, kvůli svému chování.

Takže celkové hodnotím sérii jako zatím nejlepší z těch co jsem viděl, tak uvidíme jak to bude s dalšími sériemi. Další recenzí pak bude na Gabon, kterou jak už jsem psal právě sleduji v originále, protože na Prima COOL se mi dívat nechce. Zatím to nevypadá na nejlepší sérii, ale aspoň na dobrou jo. Takže Samou Vám doporučuji všemi deseti a přidávám intro k této sérii.

3 komentáře:

  1. Tuhle sérii jsem ještě neviděla, zatím pořád vězím v Africe :D
    Každopádně vypadá zajímavě..

    OdpovědětVymazat
  2. To jsem ještě nikdy neviděla:/

    OdpovědětVymazat
  3. Tahle série byla nejlepší ze všech spolu s Heroes vs Villains. Doporučuju ti podívat se na Tocantins, tam uvidíš 'Zabijáka draků' v plný síle :'DD

    OdpovědětVymazat