pondělí 20. května 2013

Filmová podoba týdne (32)

Toto meme pořádám já.

V tomto meme půjde o to představit čtenářům i filmové a seriálové podoby knih. Více informací o tom co by měl příspěvek obsahovat se dozvíte zde.


posterNázev filmu: Velký Gatsby
Režie filmu: Baz Luhrmann
Název knihy: Velký Gatsby
Autor knihy: F. Scott Fitzgerald

Velký Gatsby sleduje příběh Nicka Carrawaye, který opustí středozápad a na jaře roku 1922 se vydává do New Yorku, města ztělesňujícího uvolňující se morálku a populární jazz. Carraway hledá svou vlastní verzi amerického snu a usadí se nedaleko domu záhadného a časté večírky pořádajícího Jaye Gatsbyho a také kousek od své sestřenice Daisy a jejího záletného manžela s modrou krví Toma Buchanana. Nick se postupně stane součástí světa mimořádně bohatých lidí, jejich iluzí, lásek a zklamání. Nick jako svědek tohoto světa píše příběh nemožné lásky, věčných snů a automobilové tragédie, a nastavuje zrcadlo moderní době a jejím soubojům.

Scénárista, producent a režisér Baz Luhrmann s pomocí své mimořádné představivosti znovu převedl na filmové plátno román F. Scotta Fitzgeralda "Velký Gatsby". Luhrmann nabízí svoji vlastní vizuální interpretaci klasického příběhu a oživuje děj příběhu dosud nevídaným způsobem. Hlavní roli v jeho filmu ztvárnil Leonardo DiCaprio.

Můj názor:
Máme tady novou Filmovou podobu týdne, první v tomto měsíci, ale tak na ty dvě Filmové podoby to ještě stihnu do konce měsíce. Dnes tedy máme 32. příspěvek, pro který jsem vybral film, který je v kinech novinkou a to Velký Gatsby. Film vypadá podle všech trailerů dobře i podle popisů, takže ne film se chci určitě někdy podívat. O knižní podobě jsem se dozvěděl teprve nedávno, ale určitě si chci knižní podobu přečíst, takže si jí někdy pořídím. 
Podle všeho co jsem četl je román Velký Gatsby jeden z nejslavnějších a taky nejoblíbenějších z románů americké literatury. Ve filmu hraje hlavní roli Leonardo DiCaprio. Film má zatím na CSFD hodnocení 76%, což je podle mě dost, takže bude film dobře zpracovaný. 

Plakáty k filmu:

Poster k filmu 
      Velký Gatsby
      
     
    Poster k filmu 
      Velký Gatsby
      
     
    Poster k filmu 
      Velký Gatsby
      
     
    Poster k filmu 
      Velký Gatsby

Trailer:


Zdroje: -http://www.csfd.cz/

A co vy? Chystáte se na film, nebo Vás moc nezaujal? A četli jste knihu? Pište do komentářů :)

1 komentář: