středa 21. listopadu 2012

Vánoce jsou zase tady...aneb vaše tradice, dárky, pečení, atd. - Úvodní článek


Vánoce se kvapem blíží a já se letos rozhodl uspořádat nějaké ty Vánoční projekty. První jste už mohli vidět, a to Vánoční povídkaření, kterého se doufám zúčastní co nejvíc lidí. Druhý projekt jste už taky viděli, a to Vánoční knižní výzvu, která bude trvat stejně dlouho, jako tady tento projekt, který je už třetí v pořadí. 

V projektu Vánoce jsou zase tady... Aneb vaše tradice, dárky, pečení, atd. se budeme zabývat články na téma. Každou sobotu uveřejníte článek na téma na svůj blog (Kdo blog nemá a chtěl by se zúčastnit, můžu články zveřejnit na speciálně vytvořeném blogu pro tyto Vánoční projekty, na kterém pak budou zveřejněny i povídky a  knižní výzvy. Stačí jen, když mi vždy pošlete článek na můj mail.) Byl bych samozřejmě rád, kdyby se to vždy zveřejnilo v sobotu, ale kdyby někdo nestíhal, tak může už v pátek a nebo o den později, tudíž v neděli, nebo prostě přes týden.

A na jaká témata? To vám hned povím.

Témata vánočních článků na téma:

  • 24.11Vaše vánoční tradice: Jaké jsou vaše tradice na Vánoce? Plníte je každý rok? A jíte na Vánoce rybu a bramborový salát nebo máte třeba jen řízek a bramborovou kaši, nebo úplně něco jiného? Jen se rozepište ;) Prostě cokoliv, co vás k tomuto tématu napadne.
  • 1.12- Mikuláš: Tak k tomuto tématu ani podle mě nemusím nic psát. Prostě jen napíšete, jak u Vás probíhal Mikuláš, když jste byli malí a jak teď, co nejčastěji dostáváte, atd.
  • 8.12- Dárky: Jaké dárky jsou vaše nejoblíbenější? Obdarováváte i ostatní, nebo jen oni obdarovávají vás? A jaký dárek Vám udělal v životě největší radost? Můžete napsat cokoliv vás napadne.
  • 15.12- Pečení vánočního cukroví: Pečete doma vánoční cukroví nebo ho kupujete v obchodě? A jaké je vaše nejoblíbenější? Kdo při pečení pomáhá nejvíc anebo někdo nepomáhá vůbec? Můžete klidně přidat i recept a fotku vašeho cukroví ;)
  • 22.12- Vánoční nálada u vás doma a ve vašem okolí: Posloucháte tradiční české koledy nebo trochu novější anglické a nebo vůbec? Jak berete ten vánoční shon všude kolem, lidi nakupující na poslední chvíli, atd? Nakupujete taky na poslední chvíli nebo raději dřív? A co vaše okolí? Zase se rozepište jak chcete ;)
Tak témata máme. Sice se někomu možná bude psát článek na téma obtížněji (možná i pro mě to bude těžší), ale nezáleží na délce článku ;)

Doufám, že se Vás zúčastní co nejvíce a budu se těšit na vaše články :) Když tak mi napište do komentářů, kdo se zúčastní nebo napište odkaz na váš článek ;)


9 komentářů:

  1. Jéé skvělé, úplně cítím tu vánoční atmosféru mmmm :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohoto projektu se určitě účastním, miluji Vánoce a jejich atmosféru a takhle si jí ještě více přivolám :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Uvažuju, že do toho půjdu:)) pokud si najdu čas :))
    Každopádně povídku už mám rozepsanou ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Jaaaa :) http://cupofteadiary.blogspot.sk/2012/11/vanoce-jsou-zase-tady-vanocni-tradice.html

    OdpovědětVymazat
  6. Já bych se chtěla ještě také zúčastnit, i když by byl první článek dnes, tudíž o den později. Moc se mi tento vánočné projekt líbí, takže kdyby to ještě šlo, moc ráda na první téma napíšu článek ještě dnes. :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, sobota byla jen takové datum kdy by to mělo být, ale může to být i v pátek, v neděli, prostě podle vyhovujícího času ;)

      Vymazat
  7. I já se zapojuji :)
    http://kapitanka-nemo.blog.cz/1212/vanoce-jsou-zase-tady-vanocni-tradice

    OdpovědětVymazat