pondělí 19. listopadu 2012

(RC review) Upíří deníky - Druhá šance

Autorka: neznámá autorka, ale vydáváno pod jménem L. J. Smith
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 216
Díl: jedenáctý
Rok vydání: 2012
Hodnocení obálky: 5/5

Elena a její přátelé zachránili své město Fell's Church před zlými silami. Zaplatili za to ale vysokou cenu: Damon je mrtvý. Jeho smrt všechno změnila, Elena a Stefan mohou být totiž konečně spolu. Bude však Elena schopná na Damona zapomenout? V jejích snech k ní Damon promlouvá a varuje ji, že se blíží další nebezpečí. Temné síly, které napadají přímo lidská srdce. Dokáže se jim Elena a její blízcí ubránit?


Elena se zase vrací zpátky do svého rodného městečka Fell's Church. A s ní i všichni její přátelé - kromě Damona. Ten je totiž mrtvý. Elena a Stefan by mohli mít klid a žít klidný život pospolu, ale blíží se další nebezpečí. A tentokrát může být i horší než kitshune. Město má také nového obyvatele, a to bratrance Tylera, který se jmenuje Caleb. A je toho o mnoho víc. Na každého číhá velké nebezpečí. A jak bude pokračovat už jedenáctý díl v téhle sérii? To se dočtete v Druhé šanci.

Hlavní hrdinkou je Elena, která už má všechny zpátky. Tetu Jennu a jejího manžela Roberta, malou sestřičku Meredit, Stefana, své přátele. Ale chybí jí Damon. Ten bohužel zahynul v Temné dimenzi. Ale Stefan se jí snaží chránit, když už to je jediný upír v okolí, co na ni může dávat pozor. A když už jsme u Stefana, tomu taky chybí Damon, i když si to nechce přiznat. Ale chybí více lidem, třeba Bonnie, které Damon říkal červenko. Prostě Damon byl Damon a Damonem bude napořád ve všech jejich srdcích. S postavami si autorka poradila skvěle, nijak je neupravovala a to je podle mě dobře. Po deseti dílech už jsme je poznali docela dobře, tak by byla změna špatnou volbou.

Jedenáctý díl téhle dlouhé série. Ale abych řekl pravdu, docela jsem se těšil jak to bude pokračovat. Není to jak u některých knih, které mě úplně nadchnou a nemůžu se dočkat dalšího dílu, ale tato série je taková oddychová a rychle se čte. A když už jsem přežil upírku, ducha, anděla a člověka (to všechno už bylo z Eleny), ne-li dokonce víc, tak už chci dočíst celou sérii. A tento díl docela překvapil. Připadalo mi to zase jako úvodní díl, protože jsme zase poznávali hrdiny a jejich město, i když už podruhé, a také nové nebezpečí, které na ně čeká. Obálka se mi líbí snad nejvíc z celé série. Je na ní Matt, kterého mám docela v oblibě a naživo vypadá to obálka ještě líp. Na knize mě ale zarazila její délka. Má jen přes 200 stran, což je docela málo, ale zase se četla rychle, takže to je záležitost jednoho až dvou odpolední. Vím, že někteří už sérii raději nečtou, ale na takový odpočinek je to jako stvořené. A když nepřemýšlíte nad tím, proč udělali tamto a toto, tak Vás kniha může i hodně bavit. Doporučuji ji hlavně těm, kteří četli předchozí díly, ale také těm, kteří si jen chtějí odpočinout u upíří knihy.


Elena zavěsila telefon. Probraly s Bonnií všechno, co se dělo od záhadného objevení Celiina a Meredithina jména až po zítřejší Margaretin recitál. Ale stejně nebyla schopná nadnést téma, o kterém si doopravdy chtěla promluvit. Povzdechla si. Po chvilce sáhla pod matraci a vytáhla deníček vázaný v sametu.

Tímto bych chtěl poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku knihy.
Knihu si můžete zakoupit zde, nebo přímo na stránkách nakladatelství a to zde.
Obrázky byly použity ze stránky Google.
Ukázka byla použita z knihy.

3 komentáře:

  1. Cože?! Damon zahyne??? To je pro mě velké překvapení.

    OdpovědětVymazat
  2. ((Damon umře... ale pak ožije! přijede temným výtahem díky Sage... (fakt!))

    Matta moc nemusím, přijde mi naprosto zbytečnej jak v seriálu tak i knize. :D
    PS: Damon by do Bonnie nikdy nešel :D

    PS2: Tady máš komentík :D :P :D :))

    OdpovědětVymazat
  3. Už jsem tuto knihu a četla a musím si ji vynachválit. Dobře se četla a než jsem se nadála byla jsem u konce. Nejvíc se mi líbily scény s Damonem a Sagem.. Vždycky mi vrtalo hlavou jaké nebezpečí stojí za těmi jmény. Už se těším na další. :)

    OdpovědětVymazat