pondělí 12. listopadu 2012

(RC review) Krásní mrtví - Phoenix

Autorka: Eden Maguire
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 280
Díl: čtvrtý
Rok vydání: 2012
Hodnocení obálky: 4/5

Nejsou živí. Nejsou mrtví. Něco mezi tím.

Darina již pomohla objasnit tajemství smrti Jonase, Arizony a Summer. Nyní ji čeká to nejtěžší... Odhalit okolnosti záhadné smrti Phoenixe.

Krásný mrtvý Phoenix, Darinin kluk, její největší láska. Už je to skoro rok, co zemřel, a oficiální verze vypovídá o rvačce na benzínce, při které byl ubodán. Kdo je zodpovědný za jeho smrt? Darina ví, že to musí zjistit, a že pak Phoenixe ztratí navždy... Opouštějí ji síly, nenachází u nikoho pomoc. Dokonce samotný Phoenix jako by pravdu znát nechtěl. Neviditelná křídla tlučou a Krásní mrtví nenaleznou klid, dokud pravda nevyjde najevo. Čas běží...


Darina už vyřešila záhadnou smrt Jonase, Arizony a Summer, teď ji ale čeká poslední a nejtěžší případ, a to případ jejího kluka Phoenixe Rohra, který byl ubodán při velké rvačce na místní benzínce. Kdo může za jeho smrt? Je to pro Darinu nejobtížnější z případů, a vypadá to, že dokonce ani Phoenix raději nechce znát pravdu. Ještě k tomu Darina omylem uvidí předávání drog, a musí bojovat o přežití, protože drogový gang jí chce zničit. Přežije to vůbec Darina? A jak skončí případ krásného mrtvého Phoenixe? To vše se dozvíte v posledním díle série Krásní mrtví od Eden Maguire.

Hlavní hrdinkou je Darina, která se od prvního dílu hodně změnila, předtím to byla ta, co nic nedokáže, a pořád jen myslí na Phoenixe, ale teď už se snaží, aby vyřešila jeho případ, a nesmí se zabývat zbytečnostmi, tím u mě dostala velké plus. A Phoenix? O tom se toho dozvíme hodně, a mnohé věci ani sama Darina nevěděla. A pak jsou tu ještě Phoenixovi bratři Brandon a Zak. Brandon dal Darině po Phoenixově smrti auto, a slíbil Phoenixovi, že se o ni bude starat, aby se jí nic nestalo. A Zak je prostě mladší bráška, který se plete tam, kde nemá.

Na poslední díl téhle zajímavé série jsem se docela těšil, hlavně proto, že to měl být překvapivý závěr série, a protože je Phoenix hodně důležitou postavou v celé sérii, protože je Darinin přítel. A kniha nezklamala, byla možná o kapku lepší než předchozí díl Summer, ale závěrečné hodnocení bude možná tak stejné jako u Summer. Konec vážně překvapil, protože jsem to vůbec nečekal, a to je jedno velké plus. Překlad byl v pořádku, nevšiml jsem si nějakých chyb, a ani jsem se nezarazil nad nějakým slovem. Kniha se četla docela rychle, měl jsem ji přečtenou za dvě odpoledne. Tentokrát to bylo o pár stránek delší než minulé díly, ale to bylo taky dobře. Na konci knihy byl totiž rozhovor s autorkou, který v předchozích dílech nebyl, takže proto to bylo asi i delší. Autorka pracuje na novém projektu, který nazvala Temný anděl, a podle krátkého popisu v rozhovoru to může být dobré. Knihu bych doporučil hlavně těm, kteří četli předchozí díly, ale neočekávejte od toho zase nějaké wow, prostě takový lepší průměr od toho očekávejte. A doporučil bych také těm, kteří mají rádi knihy s podobnou tématikou, a taky trochu detektivky.


Sledovala jsem, jak jejich těla absorbují ten výboj, jak se kroutí bolestí, jak se jim zkřivily obličeje, zvrátili hlavy a ústa se jim otevřela v němé agónii. Zasténala jsem účastí, když jsem viděla, jak se jim podlomila kolena. Potom oba klesli k zemi.

Tímto bych chtěl poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku knihy.
Knihu si můžete zakoupit zde.
Obrázky ze stránky Google.
Ukázka byla použita z knihy.

3 komentáře:

  1. Mne sa knižka páčila, ale bol som trochu prekvapený koncom... Hm, takto by som to nečakal od autorky :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle sérii si chci přečíst, ale pořád se k ní nějak nemůžu dostat - so, uvidíme. Každopádně mě zaujal ten rozhovor s autorkou na konci knihy, přijde mi to jako skvělý nápad :)

    OdpovědětVymazat
  3. Čekám na poslední díl. Podle tvého názoru usuzuju,že konec bude něco "extra". Nemůžu se dočkat až si ji přečtu...

    OdpovědětVymazat