pondělí 26. listopadu 2012

Filmová podoba týdne (24)


Toto meme pořádám já.
V tomto meme půjde o to představit čtenářům i filmové a seriálové podoby knih. Více informací o tom co by měl příspěvek obsahovat se dozvíte zde.

Název filmu: Hobit: Neočekávaná cesta
Režie filmu: Peter Jackson
Název knihy: Hobit
Autor knihy: J. R. R. Tolkien

„Hobit“ sleduje cestu ústřední postavy Bilbo Pytlíka, který se ocitne na dobrodružné výpravě, jejímž cílem je znovu si nárokovat ztracené trpasličí království Erebor, o které hobity připravil drak Šmak. Díky čaroději Gandalfu Šedému se Bilbo ocitne ve společnosti třinácti trpaslíků v čele s legendárním bojovníkem Thorinem. Jejich cesta je zavede do divočiny, přes tajemné země, kde se to hemží zlobry a skřety, smrtelnými obřími pavouky a kouzelníky. Ačkoli cíl jejich cesty – Osamělá Hora - leží na východě, musí se nejprve dostat z jeskynního systému, kde se Bilbo ztratí a narazí na někoho, kdo mu navždy změní život... na Gluma. Tady, sám s Glumem, na břehu podzemního jezera, skromný Bilbo Pytlík objeví nejen hloubku lstivosti i odvahy, která překvapí i jeho samotného, ale také získá do svého vlastnictví Glumův prsten „miláška“, jenž skýtá nečekané a užitečné možnosti... Jednoduchý, zlatý prsten je spojen s osudem celé Středozemě takovým způsobem, jaký Bilbo nemůže ani tušit.


Můj názor:
Už jsem zase dlouho nepřispíval, a musím se stydět, je to meme vytvořené mnou, a někteří už mají i více příspěvků do tohoto meme než já. Takže tentokrát 24. příspěvek s filmem Hobit: Neočekávaná cesta. Knihu jsem bohužel ještě nečetl, ale rozhodl jsem se to napravit a kniha mi mám co nevidět přijít k recenzi, takže se těším. Jestli se mi bude líbit kniha, tak si pak koupím Pána prstenů do své knihovničky, když to teď vychází s filmovými obálkami. Na film se už moc těším, protože filmové zpracování Pána prstenů se mi moc líbilo a knihy jsou vždy lepší, tak uvidíme. Už jsem si kvůli tomuto filmu dal re-watching Pána prstenů, protože chci jít na Hobita do kina, tak bych věděl přesně příběh Pána prstenů. Do té doby asi přečtu i knižní podobu, tak budu moct srovnávat. Už se na film moc těším a myslím si, že nejsem jediný :))



Plakáty k filmu:

 

Trailer:

Zdroje: -http://www.csfd.cz/

A co vy? Plánujete jít na film do kina? A četli jste knihu? Pište do komentářů :)

4 komentáře:

  1. Na tento film sa moc teším, knihy som bohužiaľ nečítala.

    OdpovědětVymazat
  2. Na film se plánuji podívat někdy za dva týdny v kině. Už se moc těším- trailer byl víc něž skvělý. Knihu jsem bohužel nečetla, jen úryvek ale v blízké době bych si ji chtěla přečíst. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Knihu jsem četla a nemůžu na film dočkat.

    OdpovědětVymazat
  4. Na Hobita se těším už aspoň dva roky, knížka je skvělá, rozhodně doporučuju :)

    OdpovědětVymazat