sobota 10. listopadu 2012

Autorské šílenství (2)

Projekt pořádaný blogem Wolf Draven's Dream Bookshelves, který je inspirován projektem Nakladatelský maraton. Jde o to, představit vám autora, od kterého mám doma dvě a více knih. Není to nějak určený projekt, do kterého se musí přispívat pravidelně každý týden, tak nevím, kdy budete moct čekat další článek, ale snad brzy. Rozhodl jsem se ale, že ho budu dávat na blog v sobotu.

Dnes Vám představím autora, jehož knihy jsou pro mě pětihvězdičkové, a vždy budou. Autora, který podle mě vytvořil nejlepší zpracování mytologického světa. Autora a knihy, které každému doporučuji. Tím autorem je Rick Riordan a jeho knižní série.


Na všechny knihy z téhle hromádky kromě Bohové Olympu - Neptunův syn je už na blogu recenze. Už se nemůžu dočkat pokračování Bohů Olympu, ale také Kroniky Cartera Kanea, z které u nás už vyšel i druhý díl, a moc se na něj těším. Recenzi na Neptunova syna očekávejte brzo na blogu. Určitě Vám autora moc doporučuji, jeho knihy jsou skvělé, a hodně lidí po přečtení prvního dílu Percyho začaly knihy bavit (znám takové lidi). Mytologický svět v Rickově podání je skvělý, a nic nemá na hlášky Rickových postav. Někdo by si řekl, že mu přečíst tak tlusté knihy bude trvat dlouho, ale třeba série o Percym má dost velké písmo, takže to máte přečtené hned. Jsem rád, že se jeho knihy vyjímají na mé poličce, protože jsou vážně skvělé a jsem rád, že jsem se k Rickovým knihám dostal.


A co vy? Taky máte nějaké autorovy knihy? A líbily se Vám? Pište do komentářů ;)

15 komentářů:

  1. Fakt by som si veľmi rada prečítala jeho knižky 8)
    Ešte som sa k nim nedostala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až se k nim dostaneš, určitě nebudeš litovat :))

      Vymazat
    2. Z knihovny jsem měla půjčenou Rudou pyramidu. Bohužel jsem četla jiné knížky a tuhle nestihla dočíst, tak jsem ji musela vrátit. :/ Doufám, že se k ní brzy dostanu, protože i těch pár stránek, které jsem přečetla, byly bombastické :)

      Vymazat
    3. Tak Rudá pyramida je sice jinak napsaná než série o Táboře polokrevných, ale taky je bombastická, a ten začátek byl jen takový úvod, a když se ti líbil, tak se ti určitě bude líbit celá kniha :))

      Vymazat
  2. Taky bych se do něj už mohla pustit! :D Teď jsi mě opravdu navnadil :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tys ho ještě nečetla? :D Tak to okamžitě naprav :D Třeba tě navnadím i recenzí na druhý díl Bohů Olympu :D

      Vymazat
  3. Mám doma celou sérii Percy Jackson a jeden díl Cartera. Bohové Olympu jsou zatím někde na cestě. :D

    OdpovědětVymazat
  4. ja som citala vsetky knihy Percyho, su genialne, dokonca aj mama ich miluje, citala ich uz milion krat (a to ich ani nemame doma :D), cervena pyramida sa mi nepacila, vobec nebola taka dobra, ako Percy. no a bohovia olympu zial este na slovensku nevysli :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Percy je prostě Percy, ale Rudá pyramida nebyla zas tak špatná, mi se hodně líbila :)) Jinak přeji, ať u vás Bohové Olympu vyjdou co nejdřív :))

      Vymazat
  5. Já teda zatím od Riordana četl (a vlastním) 2 knihy ze série Percy Jackson a moc se mi obě líbily! Do Vánoc bych rád celou sérii zkompletoval a dočetl. Snad se to povede.
    A pak se chci samozřejmě vrhnout na spin-off a jeho další série. A jak tak vidím z tvých fotek, Bohové Olympu jsou opravdu tlustí! :D

    Jinak na Slovensku začnou Bohové Olympu vycházet v lednu 2013. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se ti to podaří :)) Jinak Bohové Olympu jsou fakt tlustí (2. díl má skoro 500 stránek), ale taky se to čte rychle :))

      Vymazat
  6. Až na Rudou pyramidu mám stejný počet knih :D Rick je prostě skvělý :)

    OdpovědětVymazat
  7. popravdě mě Percy vůbec nezaujal, nepřidje mi to jako dobrý nápad a spojení Ameriky s antikou (kterou miluju a nejradši si přečtu opravdové legendy) mě dost děsí - zas je fakt, že knihy jsem nezkoušela a hodnotím podle filmu a anotací u Percyho

    OdpovědětVymazat