sobota 21. dubna 2012

(RC review) Temná akademie - Vyvolení

Autorka: Gabriella Poole
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 256
Rok vydání: 2012
Díl: první
Hodnocení obálky: 5/5
Hodnocení knížky: 4/5

Darkova akademie je škola jako žádná jiná! Každý semestr se stěhuje na nějaké nové úžasné místo a studují tu jen neuvěřitelně krásní a inteligentní mladí lidé. A čím více se toho nová zahraniční studentka Cassie Bellová o Akademii dozvídá, tím je zvědavější...
Jaká zlověstná tajemství střeží Vyvolení – skupina vybraných studentů, kteří se od nezasvěcených drží dál? Kdo je tajemný cizinec, který se v noci potuluje po chodbách? A co se doopravdy stalo před rokem, kdy tu za záhadných okolností zemřela studentka? Cassie zjišťuje, že vědět málo je sice nebezpečné, ale vědět příliš mnoho ji může zabít.


Cassie dostala stipendium na Darkovu školu v Paříží, ale jak později zjistí, na škole je asi jediná která dostala stipendium, protože ostatním to zaplatili jejich bohatí rodiče. Jak sama zjistí na škole je něco divného. Nebo spíše někdo. Je to skupinka která si říká Vyvolení, a nemají z nich strach jen studenti, ale taky učitelé, kromě pana Darka, který je hlavní na akademii. K tomu všemu ještě zjistí že minulý semestr zemřela na akademii studentka o které nikdo neví jak zemřela. Kdo jsou Vyvolení? Kdo zavraždil studentku? Co je ještě na akademii divného? To vše musí Cassie zjistit.


Hlavní postavou knihy je Cassie, která dostala stipendium na skvělou školu, nebo si to aspoň ze začátku myslela. Postava se mi líbila už od začátku, protože nebyla nějak namyšlená, a chovala se k ostatním hezky, na rozdíl od některých z nich kteří se k ní moc hezky nechovali. Skupinka Vyvolených se mi už od začátku nezamlouvala, a přišla mi hodně namyšlená, protože mezi ně patřili samí bohatí žáci, kteří si o sobě mysleli hodně. Milostně příběhy v této knize moc nebyly, ale něco tam bylo. Kniha se odehrávala na Darkově akademii, která byla tentokrát v Paříži, protože jak jsme zjistili, každý semestr se stěhuje na jiné hezké místo.


Kniha mě zaujala obálkou a anotací už před tím než vyšla. Zajímalo mě o čem bude jestli o upírech nebo vlkodlacích, ale překvapilo mě o čem byla. Vlastně jsme se ani nedozvěděli co jsou bytosti zač, a doufám že se to v dalším díle vysvětlí. Autorka vymyslela skvělý děj a od knihy se nedalo odtrhnout. Doufám že další díly výjdou u nakladatelství Fragment brzy, protože kniha skončila zajímavě, a neumím se dočkat dalšího dílu. Některá jména mi tam celkem vadila, ale pak jsem si zvykl a četlo se to dobře. Jsem rád že nakladatelství nechalo původní obálku, protože je velice zajímavá a hezká. Překlad byl velice dobrý, i když jsem nečetl knihu v originále, četla se velice dobře. Další díl by se měl odehrávat v New Yorku, tak jako plno dalších knih. Autorka měla dobrý nápad se skupinou Vyvolených, kterých se bojí i učitelé. Celkově bych knihu hodnotil 4 hvězdičkami, protože se těším na další díly, a nechci dávat hned plný počet, když nevím jak to bude pokračovat.


Tímto bych chtěl poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete zakoupit zde.


Obrázky ze stránky: https://www.google.com/ 



5 komentářů:

  1. Souhlasím s tebou;) knížka mě zaujala už před uvedením na pulty knihkupectví obálkou i anotací a jsem též nesmírně zvědavá a natěšená,jak se bude celé počínání Vyvolených i Cassie posunovat dál :))Rozhodně,podle mě stojí za přečtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Byla to teď jedna z mála knížek, které mě chytly. Vlastně ani pořádně nevím proč, protože zas tak originální děj neměla. Ale překvapilo mě, že to nebyla upířina a celkově styl, jakým to bylo napsané se mi líbil, takže ode mně knížka dostala taky 4 hvězdičky :))

    OdpovědětVymazat
  3. Četla jsem jak první tak druhý díl a moc se mi to líbilo, je to sice takový již klasický příběh ale opravdu jsem až do konce knihy nevěděla co že to jsou vlastně Vyvolení zač, a druhý díl je taky naprosto úžasný nemůžu se dočkat dalších pokračování.

    OdpovědětVymazat
  4. Sice jsem tuto knížku nečetla a ani se jí nechystám koupit, každopádně jsem si jí už rezervovala v knihovně. Doufám, že se na mě brzo dostane řada, abych si jí mohla přečíst.:D

    OdpovědětVymazat
  5. už obálka mě pobízí, abych si ji koupila, ale nevím. bojím se, že by mi to nějaké pokračování zase zkazilo. nebo, že kniha bude jen takovou "zahřívačkou" pro pokračování..
    btw. docela by mě zajímalo, jestli je to nějak podobné Vampýrské akademii, protože mám docela ráda středoškolské/vysokoškolské prostředí :)

    OdpovědětVymazat