neděle 8. dubna 2012

(RC review) Deník úúúplně obyčejného upíra - Moje "super" rodinka

Největší obrázek výrobku Deník úúúplně obyčejného upíra – Moje "super" rodinkaAutor: Tim Collins
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 224
Rok vydání: 2012

Hodnocení obálky: 4/5
Hodnocení knížky: 4/5 

I nemrtví mají city! Nesnesitelně vtipný deník jednoho (ne)obyčejného upíra.
Jmenuji se Nigel Mullet. V upíra jsem se proměnil, když mi bylo patnáct. V tomhle věku už zůstanu napořád, takže musím trávit věčnost bojem s akné, mutujícím hlasem a svou neobratností při balení holek…
Trápí mě mé zoufalé pokusy o upoutání pozornosti mé životní lásky Chloe. Tak rád bych zabořil špičáky do jejího krku… Jsem mrtvý už víc než osmdesát let a přitom jsem ještě ani jednou neměl holku! A do toho musím neustále řešit mé neskonale trapné upírské rodiče, kteří se pokoušejí pít krev mým kamarádům.

Nigel žije se svou rodinou v městečku, ve kterém někdo napadá jeho obyvatele, a Nigel to svádí na své rodiče. Mezitím se do městečka přistěhuje dívka jménem Chloe, do které se Nigel zamiluje, ale není jediný na škole. Zažijeme s Nigelem mnoho zábavy, při jeho nabalování Chloe, a taky zjistíme kdo napadá hodné obyvatele městečka.


Hlavní postavou je upír Nigel Mullet, který žije se svou matkou, otcem který nevěří vymoženostem dnešní doby (např. mobil)a nosí dlouhé upíří pláště, které už se vůbec nenosí, a nakonec se svou mladší sestrou, která mu někdy leze pořádně na nervy. Má už skoro sto let i když vypadá na 15, protože ho jeho upíří rodiče proměnili když mu bylo 15. Je nešťastný, protože nezískal upíří rychlost a hbitost, a ani upíří krásu. Další postavou která je v příběhu důležitá je Chloe, do které je Nigel zamilovaný, ale neví jak jí to říct. Nigel musí o ní ale bojovat, protože není jediný kluk na škole, který by s ní chtěl chodit.


Kniha se mi docela líbila, ale nebyla první kterou jsem četl v deníkové podobě. V deníkové podobě jsem četl totiž už i sérii Deník malého poseroutky, ale tato kniha se mi líbila víc. Kniha se mi velice dobře četla, i když v ní nebyla obsažena žádná přímá řeč, ale to mi vůbec nevadilo, protože je to deník. Více mě ale bavila první polovina knihy než druhá, ale obě dvě byly dobré. V knize jsou i vtipné ilustrace, které se do deníků hodí. Kniha se čte velmi rychle, protože nemá malé písmo, obsahuje ilustrace, a patří k těm tenkým knihám. Přečetl jsem jí za jedno odpoledne. Autor má velký smysl pro humor, a kniha neboli deník působí velmi realisticky. Kniha je spíše pro čtenáře od 11 do 13 let než pro ty starší, ale věřím že se i některým starším čtenářům bude kniha líbit. Knize bych dal 4 hvězdičky, a doufám že nakladatelství Fragment vydá i další takové knihy od Tima Collinse.


Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete koupit zde.


2 komentáře:

  1. Já myslím, že by se mi mohla kniha líbit i když mi je 16 :) Určitě si ji přečtu. :) Jsem na Nigelův příběh zvědavá :) A také se těším na to, že budu číst knihu v deníkové podobě. Zatím jsem četla v tomto formátu jen jednu knihu a líbilo se mi to :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem knihu četla, ale jen jsem si ji vypůjčila z knihovny. Naštěstí. Vlastně mě nalákal ten obal, ale vnitřek nestál za nic, jen ty malůvky se mi líbily. Nic nového pod sluncem, řekla bych.
    SPOILER- Nijak pěkný kluk se zamiluje do holky, celkem kýč. Štve ho jeho mladší sestra, rychlejší a krásnější než on. Nesnáší svěho tělocvikáře. Tečka.

    OdpovědětVymazat