pondělí 23. dubna 2012

Filmová podoba týdne (12)

Toto meme pořádám já.
V tomto meme půjde o to představit čtenářům i filmové a seriálové podoby knih. Více informací o tom co by měl příspěvek obsahovat se dozvíte zde.

Poster k filmu        Koupili jsme zoo
Název filmu: Koupili jsme zoo
Režie filmu: Cameron Crowe
Název knihy: Koupili jsme zoo
Autor knihy: Benjamin Mee


Benjamin Mee (M.Damon) je losangeleský autor novinových sloupků a příležitostný spisovatel dobrodružné literatury, který jako svobodný otec čelí problémům souvisejícím s výchovou dvou dětí. Ve víře, že nový začátek a nový start pomůže obnovit pocity rodinné sounáležitosti, rozhodne se Mee opustit svoji práci a koupit starý venkovský dům s ohromnými pozemky a jedním speciálním bonusem – Rosemorskou zoologickou zahradou, kde žijí desítky zvířat, o které se stará chovatelka Kelly Foster (Scarlett Johansson) a její oddaný tým. S absolutně nulovými zkušenostmi, omezeným časem a minimálními financemi se Mee s podporou své rodiny a místní party vydá na těžkou cestu k znovuotevření zoo. Teď už Benjamin o dobrodružném příběhu nepíše, teď jedno takové dobrodružství žije… a odehrává se přímo na jeho dvoře.

Můj názor: Dnes už tu máme 12. příspěvek, pro který jsem si vybral film Koupili jsme zoo. Věděl jsem že existuje film, ale nevěděl jsem že existuje také kniha, které jsem si všiml v knihkupectví, když jsem si chtěl koupit Ošklivé které neměli, tak jsem si koupil Andělé noci. Film má velice dobrý námět, a díval jsem se na něj včera s titulky, a velice se mi líbil, dlouho jsem už neviděl takový film, a rozhodně jsem se na něj nedíval naposled. Knihu bych si chtěl taky někdy časem přečíst, ale nějak to nespěchá. Líbilo se mi že hlavní postava Benjamin píše, jak už novinové sloupky nebo dobrodružné příběhy, a později vlastně zažívá takové jedno velké dobrodružství. Film je na CSFD hodnocen 76%, což je podle mě dost. Určitě se na něj podívejte, je to pravdivý příběh.

Trailer:

2 komentáře:

  1. zboznuju filmy podle pravdivych pribehu... jdu stahovat at se mam zitra na co koukat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se podívej :)) Ještě předtím než jsem viděl film jsem vůbec nevěděl že to je podle skutečné události, až pak po shlédnutí filmu jsem si to přečetl na internetu :))

      Vymazat