pondělí 16. dubna 2012

Filmová podoba týdne (11)

Toto meme pořádám já.
V tomto meme půjde o to představit čtenářům i filmové a seriálové podoby knih. Více informací o tom co by měl příspěvek obsahovat se dozvíte zde.

Poster k filmu        Sherlock (TV seriál)
Název seriálu: Sherlock
Režie seriálu: Paul McGuigan, Euros Lyn, Toby Haynes
Název knihy: Sherlock Holmes (např. Pes Baskervilský)
Autor knihy: Sir Arthur Conan Doyl

Britská, původně třídílná mini-série. Jedná se o nejnovější zpracování příběhů slavného detektiva Sherlocka Holmese. Sherlock jako poradce pomáhá policii v současném Londýně. Zpracovány jsou klasické příběhy s ohledem na moderní prostředí, ve kterém se vše odehrává.

         

Můj názor: A po 14 dnech Vám přináším už 11 příspěvek do Filmové podoby týdne. Pro dnešek jsem si vybral seriál s názvem Sherlock, který má už dvě série, ale jedna série má jen 3 díly. Jeden díl hraje celkem asi 90 minut, a některé případy jsi na motivy knih od Sira Arthura Conana Doyla. Seriál se mi hodně líbil, zvykl jsem si i na docela rychle mluvícího Sherlocka když vysvětloval čeho si všiml, atd. Slyšel jsem že se natáčí už i 3. série, ale dočkat se jí asi dočkáme až příští rok, což je velká škoda. Nejvíce se mi líbil asi poslední díl druhé série který byl velice dobře zpracován. Seriál určitě doporučuji všem kteří mají rádi detektivky, a příběhy od Sira Arthura Conana Doyla. Seriál je na CSFD hodnocen 91% a je hodnocen jako 10. nejlepší seriál a 47. nejoblíbenější seriál.

Trailer

Zdroje: -http://www.csfd.cz/
               -http://www.serialzone.cz/


2 komentáře:

  1. Na tomhle jsem slyšela velmi dobré ohlasy, tak se na to asi někdy pustím ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se na to někdy podívej, mi se to velice líbilo, a možná se na to ještě někdy podívám znova :))

      Vymazat