pondělí 2. dubna 2012

Filmová podoba týdne (10)

Toto meme pořádám já.
V tomto meme půjde o to představit čtenářům i filmové a seriálové podoby knih. Více informací o tom co by měl příspěvek obsahovat se dozvíte zde.


Poster k filmu        Eragon
Název filmu: Eragon
Režie filmu: Stefen Fangmeier
Název knihy: Eragon
Autor knihy: Chritopher Paolini

Chudý farmářský chlapec Eragon najde v Dračích horách podivný modrý kámen. Zprvu ho chce pouze zpeněžit a zabezpečit jím rodinu na nadcházející krutou zimu, jenže když se z kamene "vyklube" dračí vejce a z něj později dračí mládě - Safira, uvědomí si, že stojí tváří v tvář dobrodružství, které sahá vysoko nad jeho možnosti. Jeho prostý život přes noc zanikne a on se ocitne v novém, nebezpečném světě intrik, kouzel a válek. Pouze se starodávným mečem a moudrým průvodcem musí Eragon se Safirou zdolávat nebezpečné situace a odolávat temným silám v království, kterému vládne král, jehož zlo nezná hranic. Dokáže Eragon naplnit své předurčení a převzít břímě legendárních Dračích jezdců? Osud království možná leží v jeho rukou...
             
Můj názor: A po 14 dnech Vám přináším už 10 příspěvek do Filmové podoby týdne. Na dnešek jsem si přichystal Eragona, kterého jsem chtěl zveřejnit již minulý týden, ale chtěl jsem se na film podívat znovu abych mohl zhodnotit knihu a film. Film se mi docela líbil, ale na knihu nemá, protože jsem četl knihu a některé části mi tam chyběly které byly v knize. Film byl velice dobře zpracován, ale doporučuji spíše knihy než film.

Trailer

Zdroje: -www.csfd.cz


2 komentáře:

  1. všichni říkají, jaká je to katastrofa. knihu eragon zrovna čtu a je to naprosto dokonalý!!!
    tak myslíš, že mám film potom taky zkusit??
    i když podle traileru si hodně postav představuju úplně jinak..

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj hele nechci otravovat a v žádném případě toto neber jako reklamu pro můj blog, ale jelikož vím, že máš rád knížky a tak se i možná rád zúčastňuješ giveaways o knihy, kdyby ano tak bych pro tebe jednu měla a to u mě na blogu http://madde.blog.cz/1203/narozeninova-soutez . Více podrobností se dozvíš tam a řeknu ti že bys měla velkou šanci vyhrát, protože je zatím málo lidí, ale jelikož chci dát šanci co nejvíce lidem, tak rozesílám tento vzkaz aby o ní věděli. Doufám, že ti to nevadí a neruší, jinak se strašně moc omlouvám, avšak jinak budu ráda když se zúčastníš :) ( Když klikneš na ten článek tak se taky dozvíš více důvodu co mě k tomuto vedly)

    OdpovědětVymazat