sobota 7. ledna 2012

(RC review) Erebos: Hra, která zabíjí

Největší obrázek výrobku EREBOS – Hra, která zabíjí!Autor: Ursula Poznanski
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 320

Rok vydání: 2011
Hodnocení obálky: 5/5
Hodnocení knížky: 5/5


Anotace:Na jedné londýnské škole si mezi sebou žáci začnou předávat podivné balíčky, jeden se nakonec dostane i ke zvědavému Nickovi. V balíčku je DVD s počítačovou hrou. Hrou napínavou, a hlavně velmi inteligentní. Proč o ní ale nikdo nesmí mluvit a hráči musí dodržovat přísná pravidla? Na druhou stranu jim hra dokáže splnit i ta nejtajnější přání. Pokud neposlouchají nebo se znelíbí poslovi se žlutýma očima, čeká je trest. Jak je ale možné, že hra o každém všechno ví a neuděluje hráčům úkoly jen ve hře, ale i v realitě? Co hra vlastně chce? A jak ji může Nick zastavit?



Snažil jsem se aby recenze moc neobsahovala spoilery.


Po jedné londýnské škole si začnou žáci mezi sebou předávat hranaté balíčky ve kterých je DVD na kterém je počítačová hra Erebos. Nikdo o této hře nesmí mluvit, protože by tím porušil pravidla. Jedno DVD se dostane i k Nickovi, kterého hra úplně pohltí tak jak všechny.  Nick si založí postavu a dostává od tajemného Posla úkoly, které se neplní ve hře, ale ve skutečnosti. Jednou nesplní úkol a je vyřazen, a už nikdy si nemůže hru zahrát. S pomocí jeho přátel se snaží hru zastavit.


Hlavní postavou je Nick, který mi byl hodně sympatický. Je to normální kluk, který řeší takové problémy jako každý puberťák. Byl normální dokud ho hra nepohltila, potom už se nezajímal ani o své přátele. Ve hře si založil postavu temného elfa Sariuse. Pak zde byla i Emily, kterou Nick tajně miloval. Emily DVD pořád odmítala, ale chtěla vědět co na něm je. Připadala mi trochu jako chytrolínka, ale nakonec jsem si jí oblíbil. Jako další mě zaujala postava Posla. Posel byl popisován jako muž v kápi s žlutýma, jasnýma očima. Hodně zajímavé na něm bylo, že věděl úplně všechno, a když jsi nesplnil úkol okamžitě to poznal, jako by tě celou dobu sledoval. 


Na knihu jsem se hrozně těšil až si jí přečtu. Zaujala mě anotace, ale také i recenze ostatních blogerů. Netušil jsem že může být knížka až tak moc dobrá. Líbila se mi také obálka, která je prostě úplně úžasná. Když jsem četl, neuměl jsem se vůbec odtrhnout. Hru Ursula popsala úplně geniálně, že jsem věděl kde co je a uměl jsem si představit jak to všechno vypadá. Když jsem knížku četl, tak jsem si musel najít kdo to vlastně Erebos je, a jak jsem zjistil je to bůh věčné tmy a sama věčná tma. Jeho jménem se nazývá nejtemnější část podsvětí, tam kde sídlí Hádés. Vznikl z Chaosu. Spolu s bohyní noci Nyx mají dvě děti Aithera-boha jasného světla a Hémeru-bohyni jasného dne. Knihu si určitě užijou čtenáři jakéhokoliv věku. Knihu hodnotím 5 hvězdičkami, protože mě kniha prostě zaujala, a nepřišlo by mi ani že tam je něco špatně nebo něco co by se mi nelíbilo. Knihu určitě doporučuji aby jste si jí přečetli. 


Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete koupit zde




8 komentářů:

  1. Celkom dobrá recenzia, ale vyhni sa spoilerom. Všetko, čo prezrádza dej, je spoiler. Drž sa pravidla - pri tenších knihách prezraď do 50.strany, pri hrubých do 100. A viac nie. To o Emily si prezradiť nemusel. Všetky chyby ti pomôžu do budúceho písania. :) Tak držím palce ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky Domčo :) Budu se snažit. A hodně se mi líbí tvůj blog. Sleduji ho pravidelně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ďakujem... Aj ja som začal sledovať ten tvoj, odkedy som ho vyňuchal... :) Tak držím palce, aby sa ti darili čo najlepšie recenzie... A hlavne, aby ťa to bavilo ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji, tobě taky držím palce ať se ti daří :)

    OdpovědětVymazat
  5. Na knižku sa chystám, už ju mám doma 8) veľmi ma láka, má zaujímavú tému 8)

    OdpovědětVymazat
  6. Erebos jsem ještě nečetla, ale vypadá vážně úžasně! Námět je skvělý, ještě jsem žádnou takovouhle knihu nečetla. Už se nemůžu dočkat, až si ji přečtu. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tahle knížka je opravdu skvělá!! Pamatuju si ještě na to, když jsem ji četla. Chytla mě a měla jsem ji rychle přečtenou :o)

    OdpovědětVymazat