pondělí 16. ledna 2012

Filmová podoba týdne (1)



Toto je můj první příspěvek do mého vlastního meme, do kterého se bude přispívat každé pondělí. Ikonku k tomuhle meme vytovřila Syki, které tímto děkuji. V tomto meme půjde o to představit čtenářům i filmové a seriálové podoby knih.

V meme se musí objevit:
- Název a režisér filmu nebo seriálu
- Název a autor knihy
- Děj filmu nebo seriálu
- Můj názor
- Trailer ( není povinný)

_________________________________________________________________


Poster k filmu        Upíří deníky (TV seriál)
       
          Název seriálu: The Vampire Diaries
Režie seriálu: Marcos SiegaJohn DahlGuy FerlandKevin BrayErnest R. Dickerson
Název knihy: Upíří deníky (originál. The Vampire Diaries)
Autor knihy: L.J.Smith


Děj seriálu je soustředěn kolem dospívající dívky Eleny, která tragicky ztratila oba rodiče, takže ji s jejím problémovým bratrem Jeremym vychvává teta Jenna. Elenu však v nadcházejícím roce čekají velké změny a to v podobě nově příchozího záhadného studenta Stefana. Ačkoli je to osudová láska na první pohled, staví jim život do cesty překážky a to hlavně v podobě Stefanova staršího bratra Damona. Elena však pomalu zjišťuje, že Stefan je mnohem víc, než obyčejný člověk, a tak se o něm dovídá pravdu. Stefan je upír.


Můj názor na seriál: Tento seriál je můj nejoblíbenější. Je rozhodně lepší než knižní podoba, protože je úplně jiný než knihy. Tento seriál je zajímavý, a dává tam více prostoru pro postavy které třeba v knize nehráli moc velkou roli. Mezi mé oblíbené postavy v seriálu patří Klaus, Damon, Stefan a Elena. Seriál bych určitě doporučil všem které baví upíři, vlkodlaci, čarodějky, duchové, a občas i historie. Seriál hraje v Americe každý čtvrtek ( u nás to je jakoby v pátek), a většinou se u nás dočkáme titulků již v pátek odpoledne nebo večer.


Trailer


Zdroje: -www.csfd.cz
                  -www.edna.cz



5 komentářů:

  1. Knihy jsem nečetla, ale seriál jsem sledovala. Měla jsem ho docela ráda, ale pak jsem neměla moc času, takže jsem se zasekla v polovině druhé série. Mám vážně mezery! :D Ale slyšela jsem, že se to prý moc ani nepodobá své knižní podobě... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knihy nejsou moc stejné jako seriál, ale jádro mají podobné :) Seriál je poslední dobou čím dál tím lepší :) Ten určitě doporučují, ale knihy doporučuji taky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Najlepší seriál aký mohol vzniknúť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje slova :) Seriálů je víc, ale ten patří k těm nejlepším které znám :) Patří tam i Pretty Little Liars a The Secret Circle :)

      Niklaus

      Vymazat
  4. Naprosto souhlasím, seriál je fakt skvělej :D.

    OdpovědětVymazat