úterý 13. srpna 2013

Naruto 1: Naruto Uzumaki - recenze

Autor: Masaši Kišimoto
Nakladatelství: Crew
Počet stran: 192
Díl: první
Rok vydání: 2012 (2.vydání)
Hodnocení obálky: 5/5

Naruto není zrovna dokonalý žák. Víc než bojová umění mu jde provokování učitelů a jiné poťouchlosti. Přesto má jeden sen. Chce se stát největší bojovníkem, co kdy žil. Chce nosit titul hokageho. Což je docela problém – zatím se mu nedaří dotáhnou to ani na nindžu nejnižší kategorie a u každé zkoušky propadá.Jenže Naruto v sobě skrývá jedno temné tajemství. Tajemství, které ho může dovést k jeho cíli... nebo zničit celý svět.


Naruto Uzumaki nemá rodiče, takže žije sám. Není nějak moc dobrý v učení, ale za to je vtipný a otravný. Ale chce se taky stát nejlepším hokagem, který kdy byl, ale nejdřív se musí stát aspoň nindžou první kategorie, což se mu nepodaří dřív, než konečně udělá zkoušku místo toho aby propadl jako pokaždé. K tomu všemu je tady jedno velké tajemství, o kterém ví celá vesnice, kromě Naruta, který je tím tajemstvím. A ještě tady je Narutova láska Sakura, která o něj ale vůbec nestojí. Jak to dopadne? Stane se Naruto nindžou? To se dozvíte v tomhle díle.

Hlavním hrdinou téhle rozsáhlé série je Naruto, ale k němu patří taky Sasuke a Sakura. Naruto není moc dokonalý žák, za to vtipný, Sakura je jeho láska, ale ta touží po Sasukem, který o ní ale nemá zájem a je do sebe spíš uzavřený. Nejvíc jsem si oblíbil Naruta, pak Sasukeho a nejmíň asi Sakuru, ale nakonec to bylo tak všechno nastejno. Musím říct, že se Masaši Kišimotovi podařilo vytvořit skvělé postavy, i když některá jména byly vážně směšná.

Tak musím říct, že se jednalo o vůbec první mangu, kterou jsem kdy četl, tak mi ze začátku trvalo, než jsem si zvykl na styl čtení, ale pak už se to četlo dobře. Hodně se mi líbilo, jak to všechno bylo nakreslené. Sice jsem si v tomhle díle jen opakoval to, co jsem viděl v anime, ale viděl jsem jen pár dílů, takže počítám, že od třetího dílu mangy už to pro mě bude nový příběh. Hned jak jsem dočetl tento díl, tak jsem si chtěl koupit další díl, ale byl vyprodaný, takže jsme si musel objednat knihu z internetu, tak jsem si objednal hned více dílů, ale za chvilku to budu mít přečtené, protože se to čte vážně rychle. Jeden díl máte na jedno odpoledne a když chcete, tak stihnete těch dílů i víc.

Celkově bych knihu doporučil všem, protože i když se jedná o knihu, která je plná obrázků a má ani ne 200 stran, tak tam je plno akčních scén, plno vtipných scén a taky se dozvíte něco nového. Rozhodně tím neuděláte chybu, tak rychle do knihkupectví a pořiďte si první díl.

Obrázky použity ze stránky Google.
Knihu si můžete zakoupit zde.

4 komentáře:

  1. Ahoj, vedu knižní blog a rozjíždím svůj první pojekt. Hodila by se mi pomoc a kdyby ses zapojil/a. :) http://jantarova-zeme-ruiscoll.blog.cz/1308/uvodni-clanek-zhodnot-sve-leto-2013

    OdpovědětVymazat
  2. Né, proč zrovna Naruto! :D Osobně ho nemám ráda, je kolem něj strašně velké haló a upřímně, kromě pár skvělých myšlenek a fajn postav, co to vlastně má? Je to takové to "nekonečné anime" a znám spoustu kousků, které tohle předčí a stojí za přečtení. Jestli můžu, tak doporučuji třeba Jigoku Shoujo (Hell Girl), Kuroshitsuji (Black Butler), Death Note... Nebo třeba takové ty klasiky jako Durarara! nebo Wagnaria. Ono hodně dobrá anime jsou málo populární a ty mangy jsou většinou v angličtině, kromě Death Note, ale stojí to za to. :)

    Jinak, parádní blog, na knižní blog vedený klukem jsem ještě nenarazila, takže přidávám do oblíbených! :)

    OdpovědětVymazat
  3. vyzerá zaujímavo...škoda, že som nevidela to anime, možno by ma to viac lákalo :D

    OdpovědětVymazat
  4. Naruta mám veľmi rada :) Ešte doteraz pozerám anime :) Čo sa týka knižky, tak by mohla byť zaujímavá, ale je tam v podstate to, čo v obrazovej forme :)

    OdpovědětVymazat