pondělí 15. července 2013

Prázdninový knižní tag

Vytvořila Simona. Více se dozvíte zde.

1. Čteš o prázdninách více, nebo méně, než přes rok?
Čtu určitě více než přes rok, protože je víc času tím, že nechodím do školy, ale zase nečtu nějak moc, protože když je hezké počasí, tak strávím ten den raději venku.

2. Když si vybavíš prázdniny, jakou knihu si s nimi spojíš?
První co mě napadlo byl Percy, protože většina těch příběhů je takových letních. Ale kdybych to měl vzít teď, tak asi L. A. Candy, protože to je skvělé prázdninové čtení.

3. Kolik si schopný si vzít knih na dovolenou?
Tak tady bych to bral asi na jak dlouho, ale asi jednu nebo dvě.

4. Čteš o prázdninách nějakou povinnou četbu?
Já chtěl číst, protože se mi moc nechce číst přes rok, ale naše češtinářka nám zapomněla dát seznam povinné četby na příští rok, takže jestli budu něco takového číst o prázdninách, tak spíš nějakou tu klasiku jako Babičku nebo možná i Bídníky.

5. Preferuješ klasické knihy (papírové), nebo e-knihy (elektronické knihy)?
Rozhodně papírové knihy, protože je dobrý pocit mít nějakou bichli v knihovničce. Nikomu nemůžete ukázat, že máte doma třeba 1000 knih, které máte na čtečce, ale můžete ukázat tu obří knihovnu plnou knih.

6. Jakou knihu by jsi rád viděl zfilmovanou?
Tak tady by to byla asi kniha Anna krví oděná. Sice nesnáším hororové filmy, ale kniha byla skvělé, tak třeba by byl tak dobrý i film. To bych takový horor klidně riskl.

7. Kdyby jsi měl možnost prožít den s nějakou knižní postavou,  jaká by to byla?
Rozhodně Percy Jackson, jakož to má nejoblíbenější postava vůbec. Miluju knihy z Tábora polokrevných, miluju knihy z Tábora Jupiter, zbožňuji ty jejich dobrodružství a všechno co prožívají. Takže tady jasně vede Percy o několik procent před ostatními.

8. Které místo z knih bys rád navštívil?
Tak tady se rozhoduji mezi více místy. Bradavice, Tábor polokrevných, Tábor Jupiter, Kapitol a Narnie. Nakonec to asi je ale Tábor polokrevných, protože je podle Rickových popisů v knihách prostě super. A být tam s těmi všemi polobohy a někdy vidět i řecké bohy a příšery? Proč ne ;)

1 komentář: