neděle 16. prosince 2012

Vánoce jsou zase tedy...aneb vaše tradice, dárky, pečení, atd.- Pečení vánočního cukroví


Tak a dnes už čtvrtý díl do mnou vytvořeného projektu Vánoce jsou zase tady...aneb vaše tradice, dárky, pečení, atd. Ale teď už k dnešnímu tématu a mému článku.

Pečení vánočního cukroví

Sice přidávám článek o den později, ale snad to nevadí. Včera jsem totiž neměl čas, protože jsme právě pekli cukroví. Já peču cukroví rád, i když větší zásluhy na upečeném cukroví má mamka a mé sestry, protože to ony připravují všechna těsta a vykrajují, já jen některé cukroví mažu marmeládou nebo nugetou a vykrajuji perníčky :))

Cukroví máme každý rok vážně dost, ale nejraději máme vanilkové rohlíčky, perníčky a pudinkové tyčinky. Samozřejmě také marcipán, linecké cukroví, rumové kuličky, švestky v čokoládě, cimpr-campr, kokosky, atd.

Je to vždy dobré, když pečete cukroví, protože se u toho můžete i bavit. Myslím si, že rok od roku pečeme cukroví méně, ale vyjde to na stejně, protože to cukroví se sní a aspoň toho nějak moc nezbude Někteří třeba cukroví zamrazí, ale to pak už není ono. Třeba naše babička každý rok říká jak nebude péct a stejně toho má potom hodně. Ale je pravda, že má to cukroví skvělé a chutná mi tak jak to naše. Cukroví které ale moc nepotřebuji je právě linecké, ale zas tak nějak moc mi nevadí.

Dneska vážně krátký článek, tak ho obohacuji zase nějakými těmi písničkami, protože jsem k tomuto tématu vážně nevěděl co říct ;)



A co vy a pečení cukroví? Pečete cukroví nebo ho naopak kupujete? A jaké cukroví je vaše nejoblíbenější? Pište do komentářů a jestli jste napsali i článek na blog, tak hoďte do komentářů odkaz ;)

2 komentáře:

  1. My moc nepečieme, mama ani ja to nevieme 8D skôr babka robí všeličo a my len kokosové guličky a potom kupované zákusky 8P
    ale raz, keď budem už samostatná, tak sa to naučím 8)

    OdpovědětVymazat
  2. Hezké písničky, já snad přidám článek zítra. Co je to cimp-campr cukroví? :D

    OdpovědětVymazat