pondělí 13. srpna 2012

Filmová podoba týdne (21)


Toto meme pořádám já.
V tomto meme půjde o to představit čtenářům i filmové a seriálové podoby knih. Více informací o tom co by měl příspěvek obsahovat se dozvíte zde.

Poster k filmu        Death Note - Zápisník smrti (TV seriál)
Název anime: Death Note - Zápisník smrti
Režie anime: Tetsurō Araki, Takayuki Hirao
Název mangy: Death Note
Autor mangy: Cugumi Óba

Nadprůměrný student Light Yagami nalezne černý sešit s nápisem Death Note - Zápisník smrti. V něm je na první stránce podivný návod, který vysvětluje, že stačí napsat jméno osoby a pomyslet na jeho tvář - a dotyčný zemře. Racionální Light nevěří, ale po pár experimentech zjistí, že zápisník opravdu funguje. Light si uvědomí, že by mohl být mnohem víc než dalším géniem, že by mohl být Bohem. Jako první si vezme na mušku zločince všeho druhu a začne je systematicky zabíjet, což vyvolá velkou pozornost. Policie všech států začínají hledat viníka. Na vystopování Lighta je nasazen tajemný L, supermozek, který vyniká nadprůměrnou inteligencí a dedukcí. Začíná souboj intelektů. Do hry se zapojuje i sarkastický majitel Zápisníku smrti, Ryuk, který doprovází Lighta a komentuje jeho pokusy o to stát se bohem spravedlnosti i smrti.  

Můj názor: 
Toto anime jsem začal sledoval na doporučení Emily.L z Knižního koutkuVendey z Vendea's dream world of books, a vůbec toho nelituji. Toto anime má dohromady 37 dílů, a já jsem u 25, takže se už blížím ke konci, u kterého budu velice brzy, protože jeden díl má kolem 22 minut. Od tohoto anime jsem toho moc neočekával, ani jsem ho nechtěl sledovat, ale jsme rád, že jsem ho sledovat začal. Mangu jsem ještě nečetl, ale v blízké době se chystám. Žádnou mangu jsem ještě nikdy nečetl, tak uvidíme jak si na to zvyknu, na blogu by jste pak měli čekat recenzi, jestli se povede. Mangu si plánuji koupit buď tento měsíc, nebo měsíc příští. Postavy jsou taky dobré, jen jsem si nějak neoblíbil Misu, ale to jak jsem tak četl asi nikdo. Oblíbil jsme si ale Ryuka, Lighta, L, a taky trochu Rem. Seriál nebo jestli chcete tak anime, pochází z Japonska, kde hrálo už v roce 2006 až do roku 2007. U nás ho začal vysílat Animax. Death Note se dá zařadit mezi animovaný (jak jinak), akční, krimi a mysteriozní thriller. Určitě vám toto anime doporučuji, stojí vážně zato. A co vy? Sledujete nebo jste sledovali toto anime? Jestli jo, co na něj říkáte? A jaké anime by jste mi ještě doporučili? Pište do komentářů, budu rád ;)


Plakáty k anime:
Poster k filmu        Death Note - Zápisník smrti (TV seriál)
       
           Poster k filmu        Death Note - Zápisník smrti (TV seriál)
       
           Poster k filmu        Death Note - Zápisník smrti (TV seriál)


Opening:


Mé hodnocení anime:

2 komentáře:

  1. Amanová je tortura třetího stupně :D Ale jinak tomuto anime není co vytknout, miluju ho :)

    OdpovědětVymazat
  2. Keď som bola mladšia, na anime som sa vždy rada pozrela. Aj DN som pozerala, ale nedokončila som celú sériu.

    OdpovědětVymazat