úterý 13. prosince 2011

Upíří deníky - Souboj


Autor: L.J.Smith
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 232
Rok vydání: 2009

Smrtící milostný trojúhelník Elena: zlaté dítě, vůdčí typ, dívka, která může mít každého kluka, po kterém zatouží. Stefan: zamyšlený a tajemný, zdá se, že je jediný, kdo může odolat Eleně, ale ve skutečnosti bojuje, aby ji ochránil před hrůzami, které ho pronásledují z minulosti. Damon: sexy, nebezpečný a hnaný touhou pomstít se Stefanovi, bratrovi, který ho zradil. Odhodlaný získat Elenu, ochotný zabíjet aby ji ovládl. "...Co je ještě nebezpečnější než být zamilovaná do upíra? Když mě milují upíři dva. Stefan nevzdává boj s žízní po krvi a Damon se snaží získat mé srdce. Musím zachránit nesmrtelného ctitele a tím ohrozím svou smrtelnost.. Jak dopadne tenhle souboj?"
Snažil jsem se aby recenze neobsahovala spoilery.

Tumblr_lw5d56vvaa1r0yc9vo1_1280_largeStručný děj:
Toto je druhý díl ze série Upíří deníky. Hlavní postava je zde Elena, kterou chcou všichni kluci. Jenže ona chce jen svého Stefana Salvatora kterého vězní jeho bratr Damon. Nakonec se Elena Damonovi poddá a nechá aby jí bral krev. Takhle může jedině zachránit Stefana a své přátele. Elena zjistí že se jí ztratil její deníček do kterého si píše všechny tajné věci. Tímto ohrozila i Stefanův život, protože je v něm napsáno že je upír. Nakonec zjistí že ho ukradla její kamarádka.

Damon-elena-delena-11596460-500-354_largeHlavní postavy:
Takže Elena je rozhodně lepší než v prvním díle, protože už moc není ta "namyšlená princeznička" kterou na začátku první knihy byla. Další postava je Stefan. Stefan je prostě zamilovaný upír který žije už dlouho a za svůj život poznal úplně stejnou holku která vypadá jak Elena a jmenuje se Katharine. V mládí do ní byl zamilovaný, jenže ona milovala ho i jeho bratra Damona. Nakonec nahrála svou smrt a oni odjeli pryč z města ( viz. kniha Stefanovy deníky ). A jako posledního dávám Damona který je pro všechny holky velice přitažlivý. Prostě záporáky holky asi milují :D. Damon chce Elenu za každou cenu, protože jí chce Stefan a on chce zkazit život Stefanovy.

Vampire-diaries-p2016_largeHodnocení knihy:
Kniha se mi líbila rozhodně víc než první díl. Skoro celý děj se točil kolem ukradeného deníčku. V tomto díle už dostal více prostorů i  tajemný Damon. Moc se mi nelíbí že Damon vězní svého vlastního bratra Stefana. Ze Stefana se na konci knihy stane kluk který bude chránit Elenu ( jednoduše frajer ). Kniha neměla moc stran a velmi dobře a lehce se četla, protože jsou napsány dost jednoduše ( už mě asi začnou bavit knihy od Meyerové, protože mám zrovna půjčený Krátký druhý život Bree Tannerové které jsou prostě propracovanější ). 

Knihu hodnotím 4/5 bodů.

Hodnocení obálky v hvězdičkách:



2 komentáře:

  1. U téhle recenze bych byl rád za názor jestli jsem jí napsal dobře a jestli je lepší než ty předchozí tři, protože bych takhle už třeba psal všechny recenze :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knížku mám taky radši než první díl. Moc se mi líbilo, jak se ukázalo, že je do Eleny zamilovaný i Damon, kterého mám radši než Stefana (holt si nepotrpím na hodný kluky :D)...A k tomu, jak si napsal tu recenzi, tak se mi líbí, žes oddělil ty názory a postavy a také ukázal, že se Elena opravdu změnila ;)) kdyžtak se koukni na můj blog, budu moc ráda (watchfilmandserial.blogspot.cz)

    OdpovědětVymazat