středa 21. prosince 2011

(RC review) Lovkyně snů - Procitnutí


Největší obrázek výrobku Lovkyně snů – ProcitnutíAutor: Lisa McMann
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 216
Rok vydání: 2011
Díl: první



Anotace: Sedmnáctiletou Janie už nebaví, že se stále propadá ostatním lidem do snů, zejména pokud ten, komu se zdají, někam padá, ocitá se na veřejnosti nahý nebo sní o svých erotických tužbách. Janie se nemůže nikomu svěřit - neuvěřili by jí a mysleli by si, že je blázen. A tak žije se svou schopností jako s nechtěným prokletím, které neumí ovládat. Pak se jednou propadne do noční můry, z níž jí ztuhne krev v žilách. Poprvé není v něčí zvrácené duši jen pozorovatelem, ale i účastníkem...

Snažil jsem se aby recenze neobsahovala spoilery.



279_large
Toto je první díl nové knižní série, která se jmenuje Lovkyně snů. Než jsem se pustil do čtení této knížky, pořád jsem váhal nad tím jestli bude stát opravdu zato. Proto jsem si přečetl spoustu recenzí  protože všechny vypadaly zajímavě, tak už jsem neváhal ani minutu. Hlavní postavaJaniese od svých osmi let propadá do cizích snů a prožívá s lidmi všechny jejich noční můry. Na začátku knihy se hodně přeskakuje mezi časovými obdobími, ale poměrně brzy si na to zvyknete. Janie nemá moc přátelprotože skoro všichni jsou boháči a baví se jen spolu. Má jen jednu velkou kamarádkukterá se jmenuje Callie, ale ani ta někdy neodolá a zamíří do vyšších kruhů. Janie v těch snech pokaždé někdo prosí o pomoc, ale ona netuší, jak jim pomoci, ve svých snech nedokáže ani mluvit.  
6549842865_9d295685dc_b_largeJanie žije se svou věčně opilou matkou, která se o Janie ani trochu nezajímá. Janie navíc pracuje v domově pro seniory, aby si vydělala na vysokou školu, na kterou touží jít. Poté tu máme ještě Caleba, který si změnil celý svůj vzhled,  díky čemuž si všichni myslí, že je  na škole nový kluk a jen Janie ví, že je to on. Caleb často zaspával a proto nikdy nestíhal autobus, jímž jezdili do školy. Je to taky on, kdo se jako jediný dozví o jejím tajemství a bude jí chtít pomoci

Tumblr_lwij1ooad21r8n5bko1_500_large
Kniha se četla rychle, protože není nějak dlouhá. Já sám jsem jí měl přečtenou za jeden den. Jsem opravdu rád, že jí Fragment vydal, protože bych jinak asi nikdy nezjistil, že taková série existuje. Na knize se mi líbilo i to, že měla uzavřený konec a na rozdíl od některých jiných, jste tak nemuseli přečíst celou sérii, aby jste se dostali k tomu, o co vlastně šlo. Knihu bych ohodnotil 4 hvězdičkami, protože mě vážně bavila a neuměl jsem se od čtení odtrhnout. Určitě se těším na druhý díl.



Hodnocení obálky v hvězdičkách:



Děkuji nakladatelství Fragment za poslání recenzního výtisku. 
Knihu si můžete koupit zde.

9 komentářů:

  1. První recenze, že? :) Začátky bývají vždy těžké, tak to bylo snad u všech. Zkus třeba očíhnout recenze u zkušenějších recenzéru jako Abyss a Syki. To většinou pomáhá. Časem se budeš jen a jen zlepšovat. :) Jinak ti přeji hodně štěstí s blogem do budoucna.:)
    -Kath

    OdpovědětVymazat
  2. Jen mi možná tvůj styl recenzí trochu připomíná recenze od VeEee.

    OdpovědětVymazat
  3. Kath děkuji :) Já vím je to hodně podobné ale chci to upravit :) Že to bude zapsáno třeba plynule a tak :) Myslíš že to bude lepší? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, chtěla jsem se zeptat jak si získal recenzní výtisk. Taky bych chtěla nějaký získat, ale nevím jak díky
    Paži

    OdpovědětVymazat
  5. Niklaus: dík moc. Už jsem pár recenzí psala, ale nemám teď moc času kvůli škole. Takže se na to o prázdninách vrhnu. A chci se jen tak zeptat kolik si tak posílal recenzí? Díky Paži.
    A nic si stoho nedělej, každej musí nějak začít. Já sem svoje recenze, taky předělávala několikrát, a pořád si přídu jak úplněj začátečník ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem jim posílal recenze do té doby než neřekli že je to dobré a že mi pošlou recenzní výtisk :)

    OdpovědětVymazat
  7. Čtu teda recenzi až teď, ale z komentářů jsem pochopila, že to byla tvá první. Začátek určitě super, taky teď s recenzemi začínám na svém blogu a začátky jsou vážně těžké, to jo :)).. Každopádně ráda si přečtu i tvé další recenze, abych věděla, jak si postoupil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tahle recenze vypadala jinak, ale jak se upravovala a upravovala, tak vznikla tato verze, které ještě ujde, ale třeba myslím že to je právě u Temných vizí 1 se ta recenze upravovala, až se z toho plno věcí smazalo, a je úplně krátká, takže jí možná ještě zkusím opravit ;) Jinak recenze vážně patří k těm prvním, ale když se podíváš teď na ty nové jako Gjorkové, Marcelo, Marina, Percy, a další, tak ty už jsou podle mě lepší :)) U Marcela jsem si s recenzí trochu víc pohrál, a to samé u Gjorků, teď už ale chci přidávat ke všem recenzím ukázku z knihy :) Jinak na tvůj blog se určitě podívám, a můžeme je klidně spřátelit :)

      Vymazat
  8. Četla jsem jen kousek z té knížky, ale musím uznat, že i ten kousek byl velice zajímavý, a pokud budu mít čas (což doufám), tak si určitě přečtu.
    Recenze je napsaná skvěle. :D

    OdpovědětVymazat