čtvrtek 29. prosince 2011

(RC review) Kostík Billy - Příběh z tajné komory

Největší obrázek výrobku Kostík Billy – Příběh z tajné komoryAutor: Christopher Lincoln
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 240
Rok vydání: 2011
Díl: první

Hodnocení obálky: 3/5
Hodnocení knížky: 4/5


Anotace: Jmenuji se Billy Kostík. Jsem kostlivčí kluk a bydlím v tajné komoře panského sídla Hogo Fogo. Moje kamarádka Milicent je neteř zdejšího pána Kazisvěta Bigluma. Moji rodiče Lars a Milunka Kostíkovi mají důležitou práci: třídí a evidují tajemství rodiny Biglumových a ukládají je do truhel a lodních kufrů. Jsou zaměstnanci Ministerstva lží a výmyslů, které je vyslalo ze Záhrobí sloužit na Zemi. Ale nemysli si, svého kostlivce ve skříni nebo v komoře nemívají jen lidé, ale také kostlivci...


Snažil jsem se aby recenze moc neobsahovala spoilery.


Toto je první díl Kostíka Billyho. Hlavní postava v této knize je Billy, který žije v Tajné komoře panského sídla Hogo Fogo se svými rodiči Milunkou a Larsem. Billy má jenom jednoho kamaráda broučka, ale jen do té doby než narazí na Millicent, neteř pána Kazisvěta Bigluma, kterému patří sídlo Hogo Fogo. Billy a Millicent budou zažívat různá dobrodružství. Billy je kostlivčí kluk, který žije se svým kamarádem a svými rodiči v Tajné komoře. Jeho rodiče Lars a Milunka pracuji pro Ministerstvo lží a výmyslů. Mají za úkol evidovat a ukládat do truhel tajemství rodiny Biglumových


Panské sídlo Hogo Fogo je obrovské sídlo s mnoha místnostmi. Vládne tam zlý Kazisvět Biglum. Kazisvět Biglum měl dva sourozence, jednoho bratra který byl jeho dvojče a pak ještě maminku Millicent. Jeho bratr se ztratil jak byl malý a už se nikdy nenašel. Jeho matka stále žije, ale Kazisvět jí nemá moc v lásce. Pak je zde také Billy a jeho nová kamarádka Millicent. Millicent zemřeli rodiče při autonehodě, a tak museli jít ke svému strýčkovi Kazisvětovi. Millicent se ale její rodiče zjevují jako duchové a chodí si s ní povídat. Protože je Millicent zvídavé děvče, tak najde i Tajnou komoru kde žiji Kostíkovi. Billy a Millicent se stanou přáteli, a Billy se konečně dostane i na svět za Tajnou komorou.


Záhrobí tvoří dvě pobočky: Sekce spravedlnosti pro Světlou stranu a Sekce nespravedlnosti pro Temnou stranu. Obě dvě sekce mají mnoho oddělení mezi které patří i Ministerstvo lží a výmyslů. V něm pracují kostlivci a dávají všechny lži a výmysly do truhel. Lži i výmysly totiž na světle pravdy explodují. V Záhrobí jsou proti sobě duchové a kostlivci, protože se prostě nemají rádi.


Kniha se četla velmi rychle, protože v ní není moc malé písmo a jsou tam obrázky. Od knihy jsem tolik neočekával, protože byla pro čtenáře od devíti let, ale byla hodně zábavná a zvídavým dětem co se rádi bojí a mají rádi dobrodružství bych jí určitě doporučil. V knize vystupovalo hodně duchů, kostlivců ale také i zjevení jako například Statečnost, Věrnost, Zodpovědnost, Pýcha, Hněv, Chamtivost a další. Kniha je rozdělena na dvě části: Život ve tmě a Život na světle. V Záhrobí se nedá někdy vyznat, takže je dobře že je na začátku knihy průvodce Záhrobím. Kniha se mi velmi líbila a už se těším na další díl. Takže bych jí dal 4 hvězdičky.




Děkuji nakladatelství Fragment za poslání recenzního výtisku. Knihu si můžete koupit zde





1 komentář:

  1. Vypadá to fakt dobře, asi si pořídím, protože mám takové knížky ráda jako oddechovky :) Tvoje recenze se mi moc líbila.

    OdpovědětVymazat