sobota 16. března 2013

(RC review) Tracyho tygr - audiokniha


Autor: William Saroyan
Interpreti: Vojtěch Dyk a Martha Issová
Délka audioknihy: 2 hodiny 23 minut

Hodnocení obálky: 4/5
Žánr: fantasy, klasická literatura

Tracyho tygr - kultovní příběh, jenž vypráví William Saroyan pro potřeby audioknihy namluvil Vojtěch Dyk.

Velký příběh o lásce, o fantazii a odvaze. Příběh o tygrovi, o Thomasu Tracym a Lauře Luthyové. Co kdybychom každý měli svého tygra, který by nám ukazoval cestu k našim největším snům? Nové vydání americké kultovní novely s mimořádným hereckým obsazením znovu připomene půvabný příběh Thomase Tracyho, newyorského mladíka, ke kterému se jednoho dne připojí jako stálý společník tygr, na něhož mladík už od dětství čeká, aby v něm probudil lásku k dívce Lauře a naučil ho dalším důležitým věcem, jež potřebuje ke své proměně v muže.


Druhá audiokniha, na kterou píši recenzi a zase skvělá. Musím uznat, že Tracyho tygr je úplně skvělá audiokniha, tudíž určitě i kniha. Za co jsem byl rád, bylo to, že knihu zase namluvil Vojta Dyk ze skupiny Nightwork. Příběh knihy byl pěkný, povedený a hodně se mi líbil. Ze začátku trvalo, než jsem si zvykl na tygra, hlavního hrdinu Tracyho, ale to jen ze začátku, pak už to bylo dobré.


Překvapila mě ale délka audioknihy. Jen kolem dvou hodin, což zase není tak moc, takže když máte čas, poslechnete si ji za jedno odpoledne nebo večer, nebo při delší cestě autem nebo vlakem. Audiokniha sice nemá obálku, nebo spíš jí nemůžete jen tak při poslouchání vidět, ale kniha ano. Musím přiznat, že se mi tato obálka docela líbí, i když je trochu zvláštní.

Teď trochu k příběhu. Hlavní hrdina, Tracy, se chce stát ochutnávačem kávy v místní firmě, kteru vlastní nějaký pan Otto. Jenže je předním několik desítek lidí, kteří mají přednost. Jednoho dne potká také Lauru, do které se hned zamiluje. A tak se s Laurou seznámí a v tom všemu mu pomáhá a doprovází ho jeho tygr, kterého chce už Tracy od dětství. Vlastně to je tygr s podobou pantera a je neviditelný. Je to vlastně Tracyho společník. Lauru namluvila Martha Issová a Tracyho Vojta Dyk.

A jak jsem se vůbec o Tracyho tygrovi dozvěděl poprvé? V písničce od skupiny Kryštof, kde zpívají o Mauglím, Púovi, Tracyho tygrovi, Malém princi a dalších. Písnička má název Malý princ. Celou dobu jsem nevěděl, kdo je Tracyho tygr, až do té doby, než jsem si mohl vybrat na recenzi tuto audioknihu, tak jsem to zkusil. Rozhodně Vám audioknihu (tudíž i knihu) doporučuji. Podle mě se bude líbit skoro všem. Je to zajímavý příběh, který nezklame.

Tímto bych chtěl poděkovat audioteka.cz za poskytnutí audioknihy k recenzi.
Audioknihu si můžete zakoupit zde.

1 komentář:

  1. Tuto knížku jsem četla a s hodnocením naprosto souhlasím :).

    OdpovědětVymazat