sobota 16. března 2013

(RC review) Temné vize - Vášeň

Autorka: L. J. Smith
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 256
Díl: třetí
Rok vydání: 2012
Hodnocení obálky: 5/5

Kaitlyn a jejím přátelům se podařilo získat úlomek čistého křišťálu od Bratrstva. Ten může zničit zrůdný krystal pana Zetese, který páchá zlo. Nejprve však musí najít místo, kde je krystal schovaný. Kaitlyn se proto rozhodne pro návrat do institutu, protože jako tajný špeh má šanci úkryt najít. Podaří se skupině nadaných studentů porazit pana Zetese? Jaké nebezpečí hrozí Kaitlyn? 


Na poslední díl této trilogie jsem se těšil a nezklamal, ale zase ani nějak nepřekvapil. Byl zajímavý, docela napínavý, stylem psaní se nelišil od předchozích dílů a líbil se mi. Podle mě to byl hodně dobrý díl, tak jako hodně dobrá trilogie od L. J. Smith. Rozhodně o hodně lepší než Upíří deníky.

L. J. Smith, autorka, kterou někteří nemají rádi, některým nevadí a někteří jí mají rádi. Já patřím k té skupině, kterým autorka nevadí. Upíří deníky byly mou oblíbenou sérií, protože jsem kvůli ní začal i víc číst, sice už to postupně ztrácelo na kvalitě, ale teď posledních pár dílů se mi líbilo víc. Sice některé už nepsala L. J. Smith, ale neznámá autorka, ale i tak. Zatím se mi nejvíc od autorky líbily Temné vize a Říše temnot. Ještě na mě doma čeká první díl Tajného kruhu, tak uvidíme. Snad Fragment vydá i další série od L. J. Smith. Zatím mám od L. J. Smith nejvíc knížek v knihovničce. Za chvíli to už bude celá polička jejich knížek.

Kaitlyn a její přátelé dostanou od Bratrstva úlomek čistého křišťálu, aby mohly porazit pana Zetese a hlavně zničit jeho krystal, který páchá zlo. Kaitlyn se sama tajně vydává do institutu, protože chce zkusit najít zrůdný krystal, aby ho mohla zničit. Ale na Zetesově straně je také Gabriel, jeden z nich, který je podrazil a přidal se na stranu zla, aby mohl pak vládnout světu. Ale je opravdu Gabriel tak zlý jak se zdá? A podaří se jim zničit zrůdný kámen pana Zetese a tak i zachránit svět? To se dozvíte v posledním díle této trilogie.

K postavám toho není moc co říct, protože se od předchozích dílu nějak neliší až na Gabriela, který se přidal na stranu pana Zetese a chce vládnout světu, nebo spíš být nadřazený obyčejným lidem. Jak už jsem říkal u minulých dílů, autorka má vždy milostný trojúhelník kde se hlavní hrdinka rozhoduje mezi zlým klukem a hodným klukem. U Upířích deníků je to Damon a Stefan, u Říše temnot Ash a James a tady zase Gabriel a Rob. Postavy byly dobré, autorce se povedly, ale zas nějak jsem si nikoho moc neoblíbil, možná Lewise.

Rozhodně se kniha tak jako celá trilogie autorce povedly, jen ten konec byl trochu slabší, nemuselo to končit až tak moc dokonale, ale tak co už. Líbilo se mi, že to nebylo nějak přehnáno různými nadpřirozenými bytostmi jako u Upíří deníků, kde byly liškodlaci a nevím co ještě. Rozhodně série, kterou autorka nezkazila a pěkně napsala. Překlad knihy byl dobrý, nějakých chyb jsem si tam nevšiml, protože mě děj vtáhl a knihu jsem měl rychle přečtenou. Obálka je stejná jako k ostatním dílům, jen jiná barva, což se mi líbí. Sice je to pořád jeden a ten samý obličej na obálkách, ale vůbec mi to nevadí.

Kdybych měl zhodnotit celou sérii, tak by měla asi stejné hodnocení jako tato kniha, protože všechny knihy byly stejným způsobem dobré a i když byla nějaké lepší, nějaká horší, tak to nebylo o moc, takže proto to hodnocení. Jinak Vám knihu rozhodně doporučuji, hlavně těm, kteří chtějí zkusit něco od L. J. Smith a nechtějí nějakou knihu, která se jim tolik nebude líbit, ale hlavně těm, kteří mají rádi YA fantasy knihy, milostné trojúhelníky a hlavně těm, kdo četli předchozí díly.


Ona sama věděla, že by měla jít nahoru, ale jako by se nedokázala přinutit odejít. Nikdy ji nenapadlo, že člověk může být tak úžasně šťastný, a vzápětí se během kratičké chvilky cítit tak zoufale zničený.

Tímto bych chtěl poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku knihy.
Knihu si můžete zakoupit zde.
Obrázky byly použity ze stránky Google.
Ukázka byla použita z knihy.

2 komentáře:

  1. Najviac z celej série sa mi tento diel páčil 8) Veľké prekvapko po hroznej 2ke u mňa.

    OdpovědětVymazat
  2. Som na to veľmi zvedavá, lebo už je na ceste :) a ostatné knihy boli také... v podstate priemerné

    OdpovědětVymazat