pondělí 11. března 2013

(RC review) BZRK

Autor: Michael Grant
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 336
Díl: první
Rok vydání: 2013
Hodnocení obálky: 5/5

Nano. Svět uvnitř lidského těla, svět v mase, svět mezi nervovými zakončeními. A v něm se odehrává bitva mezi těmi, kdo chtějí ovládnout lidskou mysl, a těmi, kdo jim v tom chtějí zabránit. Mezi nimi jsou i Noah a Sadie, jejichž blízké zničil boj o moc, který vedou bratři Armstrongovi, podivná Dvojčata, která touží ovládnout svět a vytvořit utopickou společnost bez konfliktů a válek, bez hladu a strádání. Jenže jak vést válku v nanosvětě, kde stačí šikovně „předrátovat“ pár nervových spojení a z člověka je rázem jen loutka? Strhující thriller, který balancuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím.


Kniha, která se liší od všech ostatních úplně novým příběhem. Kniha, která je velice dobrá a najde si hodně fanoušků, i když někomu se zase nebude líbit tak moc, ale určitě se všem bude líbit námět knihy. Nano, svět pod kůží, v masu, kde se odehrává válka, kterou pouhým okem neuvidíte, ale přece jen tam je. Nano, svět, ve kterém bojují ti, kteří chtějí ovládnout lidskou mysl a ti, kteří se jim v tom snaží zabránit a snad i zabrání. BZRK, kniha, která vážně stojí za to, a já jsem rozhodně jedním z těch, kteří budou knihu všem doporučovat. 

Hlavními hrdiny knihy jsou Noah a Sadie. Noahův starší bratr pracoval pro BZRK, ale po tom, co se mu něco stalo, se dá říct, že se zbláznil, ale BZRK chce, aby Noah pracoval pro ně, jako jeho bratr. A Sadie zase zemřel otec a bratr v letadle, takže už nemá žádnou rodinu. Postupně se Sadie dozví, že ale její otec a bratr nezemřeli náhodou, ale měli v tom prsty bratři Armstrongovi, kteří jsou Dvojčata. Dvojčata mohly i za to, že se Noahův bratr „zbláznil“. Chtějí ovládnout svět a vytvořit společnost bez válek a všeho zlého, ale být vůdci celé té společnosti. Docela jsem si oblíbil Noaha jako postavu. Postavy se autorovy povedly tak skvěle, jako námět knihy. Má u mě určitě jedno velké plus.

Od této knihy jsem moc toho neočekával, nemyslel jsem, že by mě nějak bavila, ale když to vydalo CooBoo, tak jsem to zkusil a neudělal jsem chybu, protože kniha byla vážně skvělá. Ze začátku chvíli trvalo, než jsem si zvykl na styl psaní Michaela Granta, protože jsem se v něm neuměl vyznat, ale pak jsem si na to zvykl a zalíbil se mi. Rozhodně má kniha velice zajímavý námět a stojí za to si jí přečíst. 

Obálka je kapitola sama. I když je docela jednoduchá na pohled, je skvělá. Lesknoucí se oko a velký a výrazný název knihy a jméno autora. Tato kniha hned v knihkupectví určitě zaujme. Kniha se četla vážně dobře, taky, že jsem jí měl přečtenou docela rychle. Chyb jsem si tam nějak nevšiml, buď tam žádné nebyly, nebo jsem si jich nevšiml, když mě kniha tak chytla. Celých 336 stran bylo zajímavých a napínavých. Už se těším na druhý díl, který bude snad brzy, ale když ještě nevyšel ani v zahraničí, tak zas tak rychle u nás nebude, ale uvidíme. Určitě Vám doporučuji knihu si přečíst, protože CooBoo zase vydalo knihu, která si najde hodně svých čtenářů a rozhodně nezklame. Jen nemůžete zase tolik očekávat, protože Vás pak může zklamat, ale to doufám, že ne. 



Vysvětlovala své ruce, že je „Úplně v pořádku. Úplně v pořádku.“
Noah si pomyslel, že kdysi asi byla hezká, ale její tvář či tělo dokázal jen těžko posoudit, protože jeho oči neodolatelně přitahovala spálenina od provazu kolem jejího krku. Když si pro ni přišli zřízenci, rozječela se.

Tímto bych chtěl poděkovat Martinus.cz za poskytnutí recenzního výtisku knihy.
Knihu si můžete zakoupit zde, nebo na stránkách nakladatelství a to zde.
Obrázky byly použity ze stránky Google.
Ukázka byla použita z knihy.

5 komentářů:

  1. Obálka je vážně povedená, na obrázku to vůbec nevynikne, ale na živo je bezvadná! Jinak BZRK zrovna čtu a mám k tomu pár připomínek... Ale ne na námět, ten je fakt super :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som až taká nadšená nebola. No podľa mňa to bola chlapčenská kniha a podľa tvojho názoru som si to myslela správne :)

    OdpovědětVymazat
  3. Četla jsem na ni různé recenze, tak děkuji za další názor :). Ještě uvidím, jestli ji také vyzkouším nebo ne.

    OdpovědětVymazat
  4. Supe recenzia. Súhlasím, že obálka určite zaujme. Knižku si určite kúpim :)

    OdpovědětVymazat
  5. pekna recenze... knihu jsem jeste necetla, ale mam to v planu. Obalka je velmi zvlastni a tim hodne pouta k precteni :)

    OdpovědětVymazat