pondělí 11. března 2013

Filmová podoba týdne (28)

Toto meme pořádám já.
V tomto meme půjde o to představit čtenářům i filmové a seriálové podoby knih. Více informací o tom co by měl příspěvek obsahovat se dozvíte zde.

Poster k filmu 
      Terapie láskou
      
     
    Název filmu: Terapie láskou
Režie filmu: David O. Russell
Název knihy: Terapie láskou
Autor knihy: Matthew Quick

Učitel dějepisu, Pat Solatano (Bradley Cooper), prošel psychickou krizí, během níž přišel o všechno – ztratil dům, práci, manželku i svůj dosavadní život. Jediné, co získal, bylo osm měsíců strávených v psychiatrické léčebně. Po jejich skončení mu soud dovolí vrátit se domů. A tady teprve začíná příběh Terapie láskou, excelentního filmu, který se pyšní 4 nominacemi na Zlaté Glóby a dokonce 8 nominacemi na Oscary včetně nominace za nejlepší film, režii, scénář i herecký výkon.
Pat se vrací ke svým rodičům (Jacki Weaver a Robert De Niro), kteří se mu ze všech sil snaží pomoci postavit se na vlastní nohy. Sám Pat je odhodlaný zásadně změnit svůj život, což pro něj znamená přemoci nezvladatelné návaly vzteku, myslet pozitivně a především znovu najít cestu ke své manželce Nikki (Brea Bee), protože je přesvědčený, že i přes velmi dramatické okolnosti jejich rozchodu, to musí spolu dát opět dohromady. Jednoho dne ovšem Pat na večeři u přátel potká Tiffany (Jennifer Lawrence), nevyzpytatelnou a záhadnou dívku v depresi s kupou vlastních problémů. Od této chvíle se mu život začne komplikovat ještě více. Tiffany nabídne Patovi dohodu: pomůže mu sblížit se znovu s manželkou a on ji na oplátku pomůže s něčím pro ni velice důležitým – shání totiž partnera do taneční soutěže. Ani jeden z nich netuší, že se díky tomuto spojenectví mezi nimi vytváří nečekané pouto a oba zjišťují, že je společně trávený čas naplňuje neskonalým štěstím.



Můj názor:
Konečně se našel čas na to, abych napsal novou Filmovou podobu týdne. Dnes teprve 28. článek do tohoto meme, ale tak aspoň něco. Pro dnešek jsem vybral Terapii láskou, která vypadá už podle trailerů jako dobrý film, ale také podle námětu jako dobrá kniha. Zatím jsem se nedostal ani ke knize, ani k filmu, ale rozhodně se chci na film podívat a knihu si přečíst co nejdřív. Jednu docela důležitou roli tam hraje Jennifer Lawrence, kterou asi všichni znají z filmového zpracování Hunger Games, kde si tato herečka zahrála Katniss, tedy hlavní roli. Jennifer dostala i za roli v tomto filmu Oscara za nejlepší herecký výkon. Film má na CSFD hodnocení 77% což je podle mě dost, tak uvidíme, snad mě nezklame až se na něj podívám. 

Plakáty k filmu:
Poster k filmu 
      Terapie láskou
      
     
    Poster k filmu 
      Terapie láskou

Trailer:

Zdroje: -http://www.csfd.cz/

A co vy? Chystáte se na film, nebo Vás moc nezaujal? A četli jste knihu? Pište do komentářů :)

5 komentářů:

  1. Skvelý film, veľmi sa mi páčil 8)

    OdpovědětVymazat
  2. Musím souhlasit :). Tento film jsem si užila.

    OdpovědětVymazat
  3. Zatiaľ som videla len film, ale určite si mienim prečítať i knižku, lebo film bol parádny :) Určite odporúčam!

    OdpovědětVymazat
  4. Na filme som bola dokonca sama v kine a neľutujem. Skvelý. Knižku som ešte nečítala, ale ak sa k nej dostanem nebudem váhať :)

    OdpovědětVymazat
  5. Určitě se na film podívej, moc se mi líbil :)

    OdpovědětVymazat