sobota 1. prosince 2012

Vánoce jsou zase tedy...aneb vaše tradice, dárky, pečení, atd.- Mikuláš

Tak a dnes už druhý díl do mnou vytvořeného projektu Vánoce jsou zase tady...aneb vaše tradice, dárky, pečení, atd. o kterém si více můžete přečíst zde. Ale teď už k dnešnímu tématu a mému článku.

Mikuláš


Tak na Mikuláše se vždycky těším, i když to neberu tak jak Vánoce. Pamatuji si, když jsem ještě chodil do školky a pak na první stupeň na základní škole, že jsem byl vždycky rád, když jsem dostal balíček ovoce, sladkostí, atd., ale čím jsem starší, tím jsem radši za peníze nebo knihu. Samozřejmě ještě pořád dostávám nějaké malé balíčky, ale většinou ty peníze a někdy knihu. Když jsem dostal knihu, tak většinou takové ty "detektivky pro děti" od Fragmentu jako Klub záhad, Detektiv Klubko, Agáta a Doktor Lupa, aj.

Vždycky na Mikuláše jsem dostával i adventní kalendáře od prarodičů. Teď už je od prarodičů nedostávám, ale mamka s taťkou mi vždycky 1. prosince kalendář dají (i mým sestrám, kterým už je přes dvacet :D ).

Ale teď něco na co se tento rok hodně těším. Na Mikuláše totiž nebudu doma, ne že bych byl nějak rád, ale stejně jsem nikdy moc nemusel, jak k nám chodili kámoši od sester převlečení za Mikuláše, čerta a anděla a stejně už nějaký ten rok k nám nikdo nechodí. Ale tento rok jedeme ve středu, tedy na Mikuláše, s třídou do Prahy na třídní výlet v rámci zeměpisu. Už se moc těším, sice budeme muset vstávat už ve dvě ráno a přijedeme možná až v jedenáct večer, ale zažiji tu vánoční atmosféru ve velkém městě. Ještě k tomu jsem v Praze nikdy nebyl. Aspoň si projdu vánoční trhy, přivezu nějaké maličkosti pro rodinu a budu mít zážitky. Jestli si koupím nějakou knížku, tak se to dozvíte buď v nějaké příspěvku tady na blogu nebo na FB stránkách blogu ;)

A teď zpátky k Mikuláši. Proč jsem neměl rád, když k nám chodili? Protože já jsem nikdy moc nebyl na nějaké ty básničky a už vůbec ne na zpívání písniček, takže se mi tam za nimi chodit nechtělo, ale co už. V poslední době už k nám vážně nikdo nechodí, takže to mám tak nějak za sebou. Někdy možná taky budu chodit za čerta nebo Mikuláše, ale spíš ne.

A tak jako minule něco na nahození vánoční atmosféry když už je toho 1. prosince :) Přeji Vám krásný prosinec a štědrého Mikuláše, jestli ho slavíte ;)

A co vy? Jak slavíte či jak jste slavili Mikuláše? Pište do komentářů ;) A kdo napsal i článek na blog, tak pošlete odkaz do komentářů, ať si to mohou přečíst i ostatní ;)

6 komentářů:

  1. Taky mám ráda Mikuláše, i když jsem se hodně bála čertů, když jsem byla malá, ale teď Mikuláše vnímám jako moc pěkný svátek.
    Tu Prahu opravdu závidím :))), taky jsem tam ještě nebyla, ale moc bych chtěla, takže ti přeji, aby sis to v Praze užil co nejvíc. :))))

    Jinak můj článek: http://nickyhokniznikoutek.blog.cz/1212/vanoce-jsou-zase-tady-2

    OdpovědětVymazat
  2. Na Mikuláša som vždy dostala dačo, ešte aj minulý rok nejaké Rafaelo 8P ale my máme doma 8 ročné dieťa, takže sa vždy pýta, že či aj jej veľká sestra dostane balíček 8D ale tento rok som robila balíček pre ňu a pre krstného syna ja, lebo mama vždy kúpila už niečo dopredu zabalené, ale ja som sa ako malá vždy tešila, keď som si po jednom vyberala a skúmala keksíky, tak som sestre taký balíček pripravila 8P

    OdpovědětVymazat
  3. Závidím knihy k Mikuláši :-) I přesto, že pocházím z poměrně čtečí rodiny, tak k Mikuláši jsem nikdy žádnou nedostala :-(
    http://sknizkouvruce.blogspot.cz/2012/12/vanoce-jsou-zase-tady-mikulas.html

    OdpovědětVymazat
  4. Závidím Ti ty knihy :) Já Mikuláše moc ráda nemám více http://bastera.blogspot.cz/2012/12/mikulas-vanoce-jsou-zase-tady-2.html

    OdpovědětVymazat
  5. My většinou chodíme k babičkám pro tašky s mandarinkama a ovocem, rodiče se polepšili a už nám radši nedávají nic (díky bohu =D), takže máme už jen s bratrem každej dva kalendáře, spousty oříšků, mandarinek, banánů a těch hnusnejch sojovejch figurek =DD
    Takže se vždycky musíme tvářit nadšěně, ať děláme babičkám radost =D No prostě supr =D

    OdpovědětVymazat
  6. Ta Praha je skvělá 'oslava', to bych brala všema deseti. My místo toho trčíme ve škole a septimáni nám budou čmárat po obličejích -.- :D

    OdpovědětVymazat