neděle 3. června 2012

(RC review) Krásní mrtví - Summer


Autorka: Eden Maguire
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 264
Rok vydání: 2012
Díl: třetí
Hodnocení obálky: 5/5
Hodnocení knížky: 4,5/5


Po Krásných mrtvých není několik týdnů ani stopy. Darině se po Phoenixovi strašně stýská. Snad se vrátí a pomůže jí vyřešit tajemství další záhadné smrti. Je to už skoro rok, co byla Summer zastřelena v nákupním středisku. Podle všeho (a všech) se stala náhodnou obětí šíleného střelce… Něžná zlatovlasá hudebnice s andělským hlasem měla tisíce fanoušků, její píseň Neviditelný o neopětované lásce milovali všichni, nejen studenti ellertonské střední školy. Summer měli všichni rádi, všichni ji obdivovali… Darina musí Summer pomoci stejně, jako pomohla Jonasovi a Arizoně. Jinak její duše nikdy nedojde pokoje. 

Neviditelná křídla tlučou, Krásným mrtvým hrozí nebezpečí a čas běží…


8fe317306fc011e181bd12313817987b_7_large
V minulých dílech zjistila Darina už příčiny smrti Jonase a Arizony, a teď jí čeká ještě odhalit příčiny smrti Summer a Phonixe. V tomto díle se budeme věnovat Summer, která byla nejlepší Darininou kamarádkou a byla zavražděna při střelbě neznámého střelce v nákupním centru. Summer znali všichni na škole a měli jí rádi, protože byla skvělá hudebnice a měli jí rádi všichni, protože její písničky byly oblíbené. Darina musí zjistit kdo stojí za příčinou smrti Summer, ale jak to má Darina zjistit když se Krásní mrtví už hodně dlouho neukázali? Zjistí Darina pravdu dřív než bude pro Summer pozdě?

Darina mě v tomto díle hodně překvapila. Už se chovala trochu dospěle, a taky se nehádala tolik se svou mámou a tátou a nebrečela pořád tak jako v minulých dílech po tom že se jí stýská po Phoenixovi. Když už jsme u něho, ten byl taky v tomto díle lepší, protože už dokázal říct Darině ne, a taky se nechoval tak jako v předchozích dílech. V tomto díle šlo hlavně o Summer o které byl ten díl. Summer měl každý rád. Měla andělský hlas, blond vlasy, miliony fanoušků na celém světě a skvělé písničky. Co víc si přát. Ale jednoho dne když byla v obchoďáku byla podle policii náhodně zastřelena a střelec se nikdy nenašel. V tomto díle bylo více postav jako třeba svrchovaný pán Krásných mrtvých Hunter, Iceman, Donna, Dean a plno spolužáků.


Tento díl se mi líbil hodně, asi ze všech dílů co u nás vyšly nejvíce. Tentokrát trvalo docela dlouho než jsme se dozvěděli kdo je vrahem, protože ještě asi tak 20 stránek před koncem jsme to nevěděly. V tomto díle se autorka ukázala jak píše dobře, a že se máme těšit na další díl který bude o Phoenixovi a bude poslední v sérii. Docela by mě zajímalo jak se bude vyvíjet poslední díl, a jak se s tím vyrovná Darina když bude o Phoenixovi, o její velké lásce. Ale dozvíme se to asi až na podzim kdy má kniha vyjít. Musím uznat že ani já jsem netušil kdo je tím vrahem, a myslel jsem si úplně někoho jiného a ten kdo to byl mě ani nenapadl. Krásní mrtví mě v tomto díle taky zaujali, protože se chovali jinak než v minulých dílech, a v některých částech mi připadal i Hunter že je trochu jiný, ale to byl asi jen pocit. Celý díl mě velice překvapil a hodnotím ho počtem 4 a půl hvězdičky. Po dočtení knihy jsem chtěl dát 5 hvězdiček, ale potom po uložení a proležení v hlavě ho hodnotím 4 a půl, protože si chci tu zbývající polovinu nechat na poslední díl který doufám nezklame. Knihu si rozhodně přečtěte, protože vážně stojí zato. V knize je akce, napětí, tajemství, a mnohem více.


Tímto bych chtěl poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete koupit zde.


4 komentáře:

  1. Tuhle sérii zbožňuji a právě mám nastole tento díl že si ho co nevidět přečtu a ty jsi mě navnadil tak že ho přesunuji na vrch kupičky. Taky se těším na poslední díl jak to mezi těmi dvěma dopadne:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak já jsem četla jen první díl, ke druhému a třetímu jsem se bohužel ještě nedostala. Jsem ráda, že sem se dozvěděla, že Darina už se nechová jak hloupá husička - nebo ne tak moc :D - protože tohle mě vážně iritovalo... A musím říct, že si mě na to zas navnadil :D Takže si to asi v blízké době přečtu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První díl byl nic moc, takže si ty další díly určitě přečti a pak napiš jak se ti líbili :))

      Vymazat